Teknoloji

Siri iOS 14 ile yeni bir yüze ve çeviri özelliğine kavuşuyor

apple Siri iOS 14 ile yeni bir yüze ve çeviri özelliğine kavuşuyor

Apple’ın dijital asistanı Siri, şirketin en yeni mobil işletim sistemi iOS 14 ile yeni bir yüze ve yeni özelliklere kavuşuyor. Artık kullanıcılar Siri’yi aktive ettiklerinde karşılarına ekranın alt kısmında büyük ve çizgileri daha baskın bir ikon çıkacak. Aktive edildiğinde ekranı kaplamayacak olan Siri, sonuçları da tam ekranda göstermeyecek.

Siri’nin yeni özelliklerinden birisi de sesli mesaj gönderebilmesi olacak. Apple, dijital asistanına geliştirilmiş çeviri desteği de ekliyor.

iOS 14’le sunulan yeni Çeviri uygulamasıyla Siri çevrimdışıyken bile çeviri yapabilecek. Apple’ın Google Çeviri uygulamasına yanıtı olan yeni yazılım, iPhone’larda yatay modda da kullanılabilecek.

ios 14 siri

Apple, Siri’yi iPadOS 14 üzerinde de güncelliyor. Sonuçlar iPad ekranının sağ altında kompakt bir çerçeve içinde gösterilecek. Siri’nin yeni ikonu iPadOS 14’ün kullanıcı arayüzünün üstünde görünecek ve dijital asistan ekranın tamamını kaplamayacak.

Siri, iOS 14 ve iPadOS 14’ten önce de Apple tarafından kademeli biçimde güncelleniyor ve iyileştiriliyordu. Üç yıl önceye kıyasla çok daha geniş kapsamlı bir destek sunan dijital asistan; Apple’ın verdiği bilgiye göre, her ay 25 milyar talebi yerine getiriyor.

İLGİLİ HABERLER