Eğlence

Siri iOS 10 ile birlikte Barbra Streisand’ın adını doğru telaffuz edecek

barbra streisand siri ios 10Görünen o ki, zengin ve ünlü insanlar teknik destek ihtiyaçlarını sıradan insanlara kıyasla çok daha hızlı biçimde karşılayabiliyor. Örneğin, Barbra Streisand tek bir telefonla Apple CEO’suna ulaşarak sorununa çözüm bulabiliyor. Efsanevi şarkıcı ve oyuncu, Siri’nin adının yanlış telaffuz etmesinden duyduğu rahatsızlığı Tim Cook’a ilettiğini ve bu konuda gerekenin yapılacağına dair sözü aldığını belirtti.

NPR’den Scott Simon’a konuşan Streisand, Siri’nin ismini nasıl telaffuz etmesi gerektiğini açıkladıktan sonra tüm kariyeri boyunca bunu anlattığını ifade etti. Bunun üzerine Apple CEO’su Tim Cook’u aradığını söyleyen ünlü oyuncu, Siri’nin 30 Eylülde yayınlanacak güncellemeyle birlikte adını doğru telaffuz edebileceğini dile getirdi.

Streisand’in burada hangi güncellemeye referans verdiği çok açık değil. Ancak bahsi geçen iOS 10’un nihai sürümüyse 30 Eylül tarihi yeni bir bilgi niteliği kazanıyor. Ünlü oyuncunun ortaya attığı tarihin doğru olması, Apple’ın geçmiş normlarından sapması anlamına geliyor. Şirket, genellikle en yeni iOS sürümünü en yeni iPhone modeliyle birlikte yayınlıyor. iPhone 7’nin eylül ortasında satışa çıkması bekleniyor. 30 Eylül tarihinin doğru olması durumunda Streisand’in ünvanları arasına “Apple duyumcusu”nu da eklemek gerekiyor.

Siri iOS 10 yayınlanmadan da Streisand’in adını doğru telaffuz edebilir

Streisand, daha hızlı bir çözüm istiyorsa iOS 7 ile eklenen bir özellikten faydalanarak Siri’yi adını doğru söylemesi konusunda eğitebilir. Siri bir ismi doğru telaffuz etmediğinde bu konuda kendisine geri bildirim yapılabiliyor. Geri bildirimin ardından kullanıcılar bir sayfaya yönlendiriliyor ve telaffuzun nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Bu özelliği kullanmanın Tim Cook’u aramaktan daha hızlı biçimde sonuç vereceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER