Manşetler

Siri iki yıllık sürenin ardından iOS 7 ile birlikte “beta” etiketinden kurtuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

18 Eylül tarihinde iOS 7 genel kullanıma sunulmuş olacak. Yeni sürümle birlikte Siri de nihayet “beta” etiketini üzerinden atıyor. iPhone 4S, iPhone 5, üçüncü ve dördüncü nesil iPad, iPad mini gibi cihazlarda kullanılabilir olan Siri, iOS 7 ile birlikte daha da gelişiyor.

siri-ios-7-160913

9to5Mac sitesinin bir okuyucusunun dikkat çektiğine göre, Apple’ın web sitesinde Siri’nin bahsinin geçtiği yerlerde “beta” etiketi yer almıyor. Ayrıca Siri’nin ana sayfasında da yeni versiyonun dördüncü nesil iPad ve iPhone 5s’te çalıştığını gösteren yenilenmiş bir ibare bulunuyor. Daha önce bu bölümde Siri’nin beta versiyonunun dördüncü nesil iPad ve iPhone 5’te çalıştığı şeklinde bir yazı bulunuyordu.

Grafikleri sadeleştirilen, yepyeni sesler eklenen Siri; Apple’ın söylediğine göre ne söylediğinizi anlıyor, ne demek istediğinizi biliyor ve hatta size cevap veriyor. Ne yazık ki, beta etiketinden kurtulan Siri hâlâ Türkçe’yi anlayıp konuşamıyor. Bu da Türkiye’deki birçok kullanıcının Siri’den gerçek anlamda faydalanamayacağı anlamına geliyor. Tabii ki, Siri’nin desteklediği dilleri biliyorsanız, bu akıllı asistandan yararlanma şansınız bulunuyor.

Siri’nin çalışması için gerekli olanlar ise iOS 7’de de aynı şekilde korunuyor. Siri iPhone 4s ve üstü, Retina ekranlı iPad modelleri, iPad mini ve beşinci nesil iPod touch’ta çalışabiliyor. Ayrıca düzgün kullanım için internet bağlantısının da bulunması gerekiyor.

Siri’nin iOS 7 versiyonunda Wikipedia ve Twitter’da arama yapma, Google’ın yanı sıra Bing’den de arama sonuçlarını görüntüleme gibi yenilikler bulunuyor. Yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü de iOS 7’nin diğer kullanıcı arayüzü yenilikleriyle uyum gösteriyor.

Siri’nin sunduğu başlıca işlevler arasında spor karşılaşmalarının sonuçları, Twitter’da arama yapma ve sesle tweet gönderme, Facebook’a sesle durum güncellemesi gönderme, yerel mekanlarda arama yapma, yol tarifleri alma, lokanta bilgilerine ve incelemelerine erişme, çeşitli yerlerde lokanta rezervasyonlarını gerçekleştirme, sinema filmlerine dair bilgileri, yorumları ve seansları görme bulunuyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER