Teknoloji

Muhtemel Siri hoparlörü ekrana da sahip olabilir

apple siri

siri hoparlörApple’ın Amazon Echo veya Google Home’a rakip olacak ve içinde Siri barındıracak bir hoparlör hazırladığına dair haberler giderek fazlalaşıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu ortaya çıkan bir ipucu, Siri hoparlör cihazının neye benzeyeceği hakkında fikir veriyor. Bu cihaz entegre edilmiş bir ekranla gelebilir.

Gadgets360’a bir röportaj veren Apple yöneticisi Phil Schiller, sesle kontrol edilen bir akıllı asistanın ve bir ekranın aynı cihazda bulunmasının getirdiği avantajları kabul etti. Amazon ve Google’ın akıllı asistan barındıran hoparlörlerinin de en büyük eksikliği olarak ekran barındırmamaları gösteriliyor.

Schiller, bir sesli asistanın gerçekten yararlı olduğu birçok anın bulunduğunu, ancak bunun bir ekran istenilmeyeceği anlamına gelmeyeceğini söyledi. Örnek olarak da yol tariflerinin hem sesli olarak verilmesini hem de ekranda gösterilmesini verdi. Bu nedenle bir ekranın bulunmamasının birçok duruma uymayacağını vurguladı.

Apple yöneticisi, sesli asistanların mükemmel derecede güçlü olduğunu söylerken, bunların zekâlarının giderek artacağını ve kullanıcılar için daha fazlasını yapar hâle getireceğini söylüyor. Buna rağmen ekranın rolünün önemli bir bileşen olarak kalmaya devam edeceğini de ekliyor.

 

Schiller’in yorumlarından çıkarılacak birçok ipucu bulunuyor. Her ne kadar yönetici bir Siri hoparlörünün geleceğini doğrulamasa da ve hatta bunun bir ekran barındırıp barındırmayacağı konusunda da bir renk vermese de, sözlerinin Apple içinde Siri’nin diğer cihazlara, özellikle de bir ev kontrol cihazına nasıl uygulanabileceğine dair tartışmaları yansıtması açısından önem taşıdığını söyleyebiliriz.

Schiller’in yorumlarını dikkat çekici kılan bir başka unsur da, Amazon’un Echo’nun ekranlı yeni bir versiyon üzerinde çalışıyor olmasına dair çıkan haberler. Jeff Bezos veya Tim Cook’tan hangisi, dahili ekranlı bir akıllı hoparlör ve ev kontrol merkezinin tanıtımını gerçekleştirecek? Bu sorunun cevabını almak için biraz daha beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER