Teknoloji

Siri Ford SYNC özellikli otomobillere geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

siri-ford-sync-041215

Ford markalı bir araca ve bir iPhone’a sahip olan kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir habere göre, Ford 5 milyon otomobili için bir güncelleme çıkaracak ve Apple’ının Eller Serbest Siri özelliğini otomobillere ekleyecek. Böylelikle sürücüler Siri’yi otomobil direksiyonunda bulunan bir butona basarak etkinleştirecek ve sesli komutlarını verebilecek.

iPhone sahibi Ford sürücüleri telefon görüşmeleri yapma, yazılı mesaj gönderme, anımsatıcıları kurma, hava durumunu kontrol etme, yol tarifi alma, müzik parçası çalma gibi geniş yelpazede işler için ellerini iPhone’larına götürmeden, doğrudan direksiyon üzerinden komut vermeye başlayacak, dikkatleri yoldan başka bir yere kaymayacak.

Aslında Siri’nin Eller Serbest entegrasyonu yurt dışındaki bazı araç sahipleri için aylardır sunuluyor, ancak Ford bu özelliğin daha geniş kapsamlı şekilde yayılacağını duyurdu. 2011 ve üstü modele sahip ve otomobillerinde MyFord Touch ya da Türkiye’nin de bulunduğu bazı bölgelerde SYNC olarak adlandırılan sistemi barındıranlar bu güncellemeyi Ford’un web sitesinden indirebilecek.

Eller Serbest Siri modu gerçekten kullanışlı bir özellik, ancak Apple’ın CarPlay’i kadar gelişmiş sayılmaz. Ford Apple’ın bu yeni girişimi için işbirliği yaptığı şirketlerden bir tanesi. CarPlay barındıran Ford aracının da çok yakında çıkacağı belirtiliyor. Ford bunun öncesinde Eller Serbest Siri özelliğiyle Apple’ın otomobil teknolojilerine ısınıyor.

Türkiye’deki Ford araçlarında da SYNC özelliği bulunuyor. Bu da güncellemenin Türkiye’yi de kapsayabileceği anlamına geliyor. Yeni detaylar geldikçe bu haberi güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER