Manşetler

iOS 5.1 duyuruldu, Siri artık Japonca da konuşuyor (güncellendi)

Apple’ın iPhone 4S ile birlikte tanıttığı sesli asistan Siri ilk etapta sadece İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi dillerde anlaşıyordu. Apple zamanla Siri’yi destekleyen dil sayısını artıracağının sözünü vermişti. İşte sözünü ilk olarak Japonca ile tutuyor.

Aslında Siri Türkçe konuşuncaya kadar  bu bizim için önemli bir haber olmayacak. Ancak duruma Apple açısından bakacak olursak, dünyanın en büyük mobil kullanıcı kitlelerinden biri de Siri’nin anladığı ve isteklerini yerine getirdiği kullanıcılar arasına katılmış oluyor. Siri’nin Japonca desteği iOS 5.1’in bir parçası olarak geliyor.

Güncelleme: iOS 5.1 güncellemesinin geldiğini iOS cihazınızdaki Yazılım Güncelleme bölümüne girdiğinizde göreceksiniz. iTunes tarafında deneme yapanlar şu an için hata mesajıyla karşılaşabilir. Ancak zaman geçtikçe o tarafta da durum normale dönecektir. Güncelleme dosyasının büyüklüğünün iPhone 4S için 189 MB, iPhone 4 için de 177 MB olduğunu da belirtelim.

iOS 5.1 güncellemesiyle birlikte gelen başka yenilikler arasında güncellenmiş Kamera uygulaması, Fotoğraf Yayınındaki fotoğrafları cihaz üzerinden tek tek silebilme ve batarya optimizasyonları bulunuyor. Detayları iPhoneTurkey.biz’de de bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER