Teknoloji

Sina Weibo 140 karakter limitini kaldırıyor

sina weibo

Çin’in popüler sosyal ağı Sina Weibo, 140 karakter limitini kaldırmaya hazırlanıyor. Xinhua News’te yer alan habere göre, söz konusu plan şirketin CEO’su tarafından doğrulandı. Kullanıcılara 2 bin karakter uzunluğunda paylaşım yapma imkanı vereceği söylenen yeni format, 28 Ocaktan itibaren kıdemli üyelere dağıtılacak. Diğer hesaplar ise yaklaşık bir ay sonra yeni formattan faydalanabilecek.

Twitter’ın da karakter sınırını kaldırmaya hazırlandığı yönünde haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Dolayısıyla Sina Weibo’nun açıkladığı karar, kulağa biraz daha ilginç geliyor. Twitter, direkt mesajlarda uyguladığı karakter limitini uzun bir süre önce kaldırmıştı. Yine de, popüler mikro blog servisinin daha uzun tweetleri kullanıma sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor. Twitter’ın karakter limitini artırmak yerine tweetlerin içine metin parçalarının yerleştirilmesine izin vermesi ihtimaller arasında yer alıyor. Şirket halihazırda benzer bir yaklaşımı video ve fotoğraflar için uyguluyor. Söz konusu değişimin hayata geçmesi durumunda, tek bir tweete daha fazla bilgi sığdırmak için makalelerden ekran görüntüsü almaya gerek kalmayacak.

Weibo’nun da benzer bir yaklaşımı izlemesi muhtemel gözüküyor. CEO Wang Gaofei tarafından geliştiricilere gönderilen mektupta, değişimin ardından 140 karakter limitinin sadece akışlarda gösterilen mesajlarda uygulanacağı belirtildi. Paylaşım belirlenen limiti aşıyorsa kullanıcılar tek bir bağlantıya tıklayarak tüm içeriği görebilecek.

Twitter da benzer bir yol izleyebilir mi? Bu hafta içinde hisseleri dibi gören ve büyük ölçekli kesintilerle baş etmek zorunda kalan şirketin CEO’su Jack Dorsey, hem yeni kullanıcı çekecek hem de yatırımcıların güvenini yeniden kazandıracak bir şeyler bulmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER