Teknoloji

Şimdiye kadar satılan Windows 7 lisans sayısı 630 milyona ulaştı

Windows 8’in ekim sonlarında yayınlanacak olmasına karşın Windows 7’nin momentumunda bir azalma yok gibi görünüyor. Şirketin Dünya Çapında İş Ortakları Konferansında yaptığı açıklamaya göre Windows 7’nin şimdiye kadar 630 milyon kopyası satıldı ve bir ay öncesine göre 30 milyonluk bir artış gösterilmiş oldu.

Microsoft yöneticisi Tami Reller tarafından yapılan bu açıklamada kurumsal bilgisayarların yüzde 50’lik kısmının Windows 7 ile çalıştığı kaydedildi. Terfilerin çoğu iyice eskimiş olan Windows XP işletim sisteminden yapılıyor. Apple geçen ay WWDC sırasında yaptığı açıklamada 26 milyon OS X Lion kopyası sattığını ve bunun toplam 66 milyonluk Mac kullanıcı tabanının yüzde 40’lık kısmını oluşturduğunu kaydetmişti.

Microsoft’un Windows 8 tablet planlarıyla ilgili olarak konuşan CEO Steve Ballmer da güncellemenin Microsoft için efsane niteliğinde bir yılı simgeleyeceğini, Windows 8’in şirketleri için en az 17 yıl içindeki en büyük fırsat olduğunu dile getirdi. Ballmer Microsoft için çok çok önemli bir fırsatın varolduğunun altını çizdi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER