Eğlence

SimCity’nin Mac versiyonu 29 Ağustosta çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SimCity nihayet 29 Ağustos tarihinde Mac kullanıcılarıyla buluşuyor. EA dün yaptığı açıklamayla müjdeyi verdi. Aslında oyun şirketi Mac versiyonunun çıkışı için başlangıçta 11 Haziran tarihini vermişti, ancak daha iyi bir oyun deneyimi sunmak amacıyla çıkışı ertelemeyi doğru buldu.

simcity-mac-060813

SimCity çapraz platform desteğine sahip olacak, yani ister Mac ister PC kullanıcısı olsun, tüm oyuncular oyunu hangi platformda olursa olsunlar internet üzerinden birlikte oynayabilecekler. Bunun yanında eğer SimCity’nin PC versiyonunun dijital veya kutulu versiyonunu satın aldıysanız, Mac için SimCity’nin bir kopyasını da ücretsiz olarak edinebileceksiniz. EA bu oyunu Origin mağazası üzerinden de dağıtmayı planlıyor.

SimCity geçtiğimiz mart ayında çok çalkantılı bir şekilde kullanıcılarla buluşmuştu. Oyunu satın alıp büyük bir heyecenla oynamaya koyulanlar varolan sunucu problemleri nedeniyle oyun sunucularına bağlanmakta ve oynamada sıkıntılar yaşamıştı. Birçok kullanıcı oyunun çevrim içi oynanma zorunluluğundan dem vurmuş, çevrim dışı bileşenin olmamasından yakınmıştı. EA da çevrim dışı oyun özelliğinin hiçbir şekilde sunulmayacağını kaydetmişti.

Bu arada SimCity Amusement Park genişleme paketi 28 Mayıs tarihinde Origin üzerinden indirilebilir içerik olarak sunulmuştu. Ayrıca oyun şirketi yine geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada o zamana kadar 1.6 milyon SimCity kopyasının satıldığını vurgulamıştı. Mac satışlarıyla birlikte bu rakamın daha da yukarı çekilmesi hedefleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER