Eğlence

SimCity köklere dönüyor

SimCity serisinin yeni oyunu olan SimCity 5, EA tarafından gerçekleştirilen ”EA Oyunu Değiştirenler” isimli etkinlikte tanıtıldı. Etkinliğin tam olarak ne amaç ile düzenlendiği pek anlaşılamasa da ” Dünyayı Beraber Değiştirme Gücü” sloganının kulağa abartılı geldiği ise rahatlıkla söylenebilir. Etkinliğin en dikkat çekici kısmını ise yine SimCity’ye dair verilen bilgiler oluşturdu. SimCity serisi EA tarafından yeniden başlatılacak ve SimCity 5 yerine SimCity adıyla piyasaya çıkacak.

Etkinlikte konuşan EA Maxis’in Başkan Yardımcısı Lucy Bradshaw, sadece Maxis tarafından çıkarılan son SimCity’nin üstünden tam 10 yıl geçtiğini ve bu süreç içinde SimCity dünyasında pek çok şeyin değiştiğini ama bazı şeylerin aynı kaldığını dile getirdi. SimCity’nin Maxis zamanlarına geri döndüğünü söyleyen Bradshaw, yeni oyunun 2013 yılında PC için piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi. SimCity serisinin en son üyesinin geliştiricileri ise ”bir grup SimCity veteranı”.

Oyunun geliştirilmesinde yıllar boyunca hayranlardan aldıkları geri bildirimlerden de faydalandıklarını belirten Bradshaw, bazı yeni özelliklerin de müjdesini verdi. Bu yeni özelliklerden ilki virajlı yollar. Ancak, Bradshaw’un açıklamalarına göre yenilikler sadece virajlı yollar ile sınırlı kalmayacak. Oyunda artan interaktivite ile yeni SimCity serinin en oynanabilir ve beklentileri en çok karşılayan ürünü olacak.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER