Eğlence

SimCity ekibi sürekli çevrim içi olma zorunluluğunu yeniden değerlendiriyor

SimCity’nin yayınlanmasının ardından EA ve Maxis’in yaşadığı kabus asla sona ermeyecek gibi gözükse de, yazılımcılar oyunla ilgili en ciddi sıkıntıların önemli bir kısmını çözmeyi başarmış durumda. Halihazırda pek çok hesapta SimCity daha pürüzsüz biçimde işlerken, Maxis oyun içinde sunduğu içerikleri artırmak adına düzenli olarak güncellemeler yayınlıyor. Oyuncuların başlangıçtaki öfkesi ciddi anlamda azalmış olsa da, bir grup halen çevrim dışı oynama seçeneğinin oyuna eklenmesi için talepte bulunmaya devam ediyor. Oyunun resmi blogunda yayınlanan bir yazı ise geliştiricilerin bu sesi duyduğunu gösteriyor.

simcity-5-070613

Maxis adına yazılan blog yazısını kaleme alan şirketin genel müdürü Patrik Buechner, çevrim dışı modu seçeneği üzerine odaklanmış bir ekip oluşturduklarını belirtti. Şirket çevrim dışı modun çıkışı için bir garanti ve bir zaman dilimi vermiyor, ancak bu ihtimalin değerlendirmeye alınması oyuncular tarafından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sürekli çevrim içi olma zorunluluğu oyun dünyasında ortak bir politika haline gelmiş durumda. Ancak kısıtlamaların giderek sıkılaşması oyun severlerin itirazlarını artırırken, bazı şirketleri de bu kısıtlamaları gevşetmeye itti. Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox için sürekli bağlantı koşulunu geri çekerken, Blizzard da popüler oyunu Diablo 3’te gerçek para kullanılan oyun içi açık artırma bölümünü kapatmıştı.

İlgili >> SimCity

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER