WhatsApp’ın kurucularından biri olan Brian Acton, 2017’de Facebook’tan ayrılmıştı. Acton ayrılırken kâr amacı gütmeyen bir organizasyon kuracağını açıklamıştı. Görünen o ki, söz konusu organizasyonun da merkezinde bir mesajlaşma uygulaması yer alıyor. Signal WhatsApp kurucusundan aldığı 50 milyon dolarlık destekle “Signal Foundation” isimli bir vakıf kurduğunu açıkladı.
Odak noktasında “güvenli mesajlaşma” bulunan Signal, özellikle gizlilik konusuna önem veren kullanıcıların favori mesajlaşma uygulamalarından biri hâline gelmişti. ABD Senatosu dahi Signal’i personeli tarafından kullanılabilecek uygulamalar arasına eklemişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp hesabına beş farklı yapay zeka ajanı bağlanabilecek

Trump Mobile T1 fiyatını 250 dolar artırarak 749 dolara çıkardı

Google’a elektrik sağlayacak nükleer santral 1,9 milyar dolarlık kredi aldı

285 milyon dolarlık anlaşma sonrası GoPro’dan kamera açıklaması

Slack artık sohbet ederken sizin için uygulama hazırlayabilecek
Signal Foundation’ın kuruluşu, CEO Moxie Marlinspike’ın imzasını taşıyan bir blog yazısıyla duyuruldu. Acton’ın aktardığı 50 milyon dolarla kurulan vakıf, Signal’in önümüzdeki dönemdeki gelişimi için temel oluşturacak. Signal isminin bilinirliğine rağmen, finansal sıkıntılar nedeniyle gelişimine yardımcı olacak kadroyu oluşturmakta sıkıntı çekiyordu.
Acton’a verdiği destek için teşekkür eden Marlinspike, bu bütçeyle ekiplerini, hedeflerini ve kapasitelerini büyütebileceklerini belirtti. Bu destek sayesinde Marlinspike ve ekibi, yatırımcılardan gelen kâr baskısını yaşamadan Signal’ı geliştirebilecekler.
Brian Acton ise açıklamasında amaçlarının Signal’ın kendi kendisine yetebilmesi olduğunu belirtti. Acton bunu nasıl gerçekleştirmeyi planladıkları konusunda ise bilgi vermedi.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





