Teknoloji

Signal güncellemeyle video görüşme özelliğine kavuştu

signal cin

signal video gorusmePopüler şifrelenmiş iletişim uygulaması Signal video görüşme imkanı sunmaya başladı. Servis için hazırlanan son güncelleme, iOS ve Android cihaz sahiplerine güvenli biçimde görüntülü sohbetler gerçekleştirme fırsatı sağlıyor. Ancak güncellemenin iOS uygulamasına eklediği CallKit desteği, bariz bir gizlilik problemini de beraberinde getiriyor.

iOS 10 ile sunulan özelliklerden biri olan CallKit, Signal’ın varsayılan telefon uygulaması gibi davranmasını mümkün kılıyor. Bu destek sayesinde Signal üzerinden gelen çağrılar kilit ekranı üzerinden cevaplanabiliyor.

Aynı zamanda aramalar, telefon uygulaması içindeki “Son Aramalar” bölümünde de gösteriliyor. Bu sayede uygulamanın kullanımı kolaylaşsa da, Signal verilerin iCloud üzerinde eş zamanlanabileceğine dikkat çekiyor.

Signal video görüşme özelliğini de opsiyonel olarak sunuyor

Uygulama üzerinden kimlerle konuşulduğu da eş zamanlanabilecek veriler arasında bulunuyor. Dolayısıyla Signal, CallKit desteğinden yararlanıp yararlanmama konusunda tercihi kullanıcılarına bırakıyor. Video görüşme özelliği konusunda da karar Signal kullanıcıları tarafından veriliyor.

İLGİLİ HABERLER