Teknoloji

Signal uygulamasının sunucuları devre dışı kaldı

signal cin

WhatsApp’ın gizlilik ilkelerine darbe vuran kullanıcı sözleşmesinin ardından, WhatsApp uygulaması büyük bir boykotla karşı karşıya kalmıştı. Bu boykot sonrasında milyonlarca kullanıcı, BİP, Telegram ve Signal gibi alternatif uygulamalara geçiş yapmıştı. Özellikle de Signal uygulaması, gizlilik konusunda en güvenilir uygulamalardan biri olarak öne çıkıyordu. Elon Musk tarafından atılan ”Signal kullanın” tweet’i sonrası Signal uygulamasına bir kullanıcı akını başlamıştı.

Ancak Signal uygulaması ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya gibi görünüyor. Uygulamanın sunucuları kısa bir süre önce devre dışı kaldı. Şayet Signal uygulaması üzerinden mesaj atmakta sıkıntı yaşıyorsanız, bu konuda yalnız olmadığınızı bildirmek isteriz. Güvenli ve şifreli bir şekilde iletişim vadeden Signal uygulaması, bu sabah kullanıcılarını ”mesajınız gönderilemiyor” hatası ile karşıladı.

Yaşanan sorunun ardından uygulamaya ait resmi Twitter hesabından açıklama yapan şirket, teknik zorluklar yaşandığını ve mümkün olan en kısa sürede sorunun çözülmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Geçtiğimiz hafta WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan yeni gizlilik politikası ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın  yaptığı ”Signal kullanın” tavsiyesi ile birlikte Signal uygulamasına bir kullanıcı akını olmuştu. Bunun üzerine şirket, kullanıcı sayılarındaki artıştan duydukları memnuniyeti ”Nasıl başladı / Nasıl devam ediyor” açıklaması içeren bir tweet atarak belirtmişti.

Ülkemizdeki Signal kullanıcılarına da sirayet eden problemin ne zaman çözüleceğine dair henüz kesin bir bilgi ne yazık ki bulunmuyor. Soruna dair açıklama ”teknik arıza” olarak kestirilip atılsa dahi, gizlilik konusunda sunduğu hizmet sayesinde haberleşme uygulamalarının gözdesi olmaya aday Signal’e siber bir saldırı yapılmış olma ihtimali de konuşulanlar arasında.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER