Teknoloji

Signal mesajlaşma uygulamasının geliştiricisi Apple’a katılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

signal mesajlasma

Apple, oldukça önemli ve zamanlaması bakımından fazlasıyla manidar bir işe alım hamlesi gerçekleştirerek Signal mesajlaşma uygulamasının geliştiricisi Fredric Jacobs’u bünyesine katıyor. Kullanıcılarına şifrelenmiş mesajlaşma imkanı sunan Signal, Edward Snowden’ın tercih ettiği sohbet uygulaması olarak da biliniyor.

Jacobs, Apple’a katılma haberini Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Signal’ın geliştiricisi, önümüzdeki yaz “stajyer” olarak Cupertino merkezli şirkette görev yapacak. Apple, daha önce de iOS’i “hackleyen” Comex rumuzlu bilgisayar korsanını stajyer olarak işe almıştı.

Jacobs’ın Cupertino merkezli şirkette görev alacak olmasını, zamanlaması itibarıyla “manidar” bir gelişme olarak nitelemek mümkün. Apple, son zamanlarda San Bernardino saldırısı zanlılarından birine ait akıllı telefondaki güvenliğin kaldırılmasına yönelik mahkeme talebi yüzünden FBI ile mücadele içine girmiş durumda. Apple, FBI’ın mahkeme aracıyla ilettiği talebe yönelik itirazında, talebe uyması durumunda FBI’ın eline “tehlikeli bir güç” teslim edeceği uyarısında bulunmuştu.

Gizlilik araştırmacılarından yüksek puanlar alan Signal, Snowden’ın onayının ardından iyiden iyiye popüler hâle geldi. Jacobs’un Apple’daki görev tanımı bilinmese de, Cupertino merkezli şirketin güvenliğini sıkılaştırma çalışmalarında görev alması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER