Teknoloji

Signal kurucusu kaka emojili ilginç bir NFT’yi satışa çıkardı

signal nft kaka emoji

Signal’in kurucusu Moxie Marlinspike, tüm NFT konseptiyle dalga geçen bir NFT, yani değiştirilemez token oluşturdu. “Benim keyfime göre, #1” başlıklı bu parça, onu nerede gördüğünüze bağlı olarak farklı şekilde işleniyor. NFT’nin OpenSea ve Rarible gibi pazar yerlerinde birbirine zıt görünümleri bulunuyor. Ancak esas eğlence, onu biri satın aldığında başlıyor. The Verge tarafından belirtildiği gibi, Marlinspike, bu NFT’nin sahibinin cüzdanında büyük bir kaka emojisi gibi görüneceğini söylüyor.

Bir NFT, esasen birinin dijital bir sanat eseri, müzik veya başka bir koleksiyona sahip olduğunu gösteren bir özgünlük sertifikası olan benzersiz bir dijital jetondur. Blok zincirinin halka açık defterinin daha fazla güvenlik ve şeffaflık kattığı fikriyle, blok zincirinde varlığını koruyor. Çoğu zaman, bir NFT’nin ilişkili olduğu medya, blok zincirinde değildir. NFT, etkin bir şekilde doğrulanmış bir bağlantıdır.

Marlinspike’in “Benim keyfime göre #1” ile oynadığı NFT’lerin yönü budur. URL’nin hedefini kontrol eden kişi, görüntüyü istediği zaman değiştirebilir. Marlinspike, NFT’sinin IP’ye veya kullanıcı aracısına bağlı olarak farklı şekilde işlendiğini, bu nedenle NFT görüntü verilerinin hiçbir zaman tutarlı olmadığını ve teklif ettiğiniz şeyin elde ettiğiniz şey olmadığını söylüyor.

OpenSea ve Rarible’daki NFT’nin açıklamaları buna işaret ediyor. Marlinspike, “Bu işlev çağrısının sonuçlarına (?) sahip olabilirsiniz, ancak işlevin esas sahibi benim.” diyor. Haberi yayına hazırlarken OpenSea’da kontrol ettiğimizde, NFT’ye gelen en yüksek teklif 1103 dolar seviyelerinde Ethereum’a karşılık geliyordu.

Bu arada Marlinspike, teklif sahiplerinin neye bulaştıklarını bildiklerinden tam olarak emin olamaz. Twitter’da, herhangi bir teklif sahibinin bir AMA, yani “bana herhangi bir şey sor” oturumuna ev sahipliği yapmak isteyip istemediğini sordu ve “Teklif verdiğiniz şeyin cüzdanınızda kaka yığını emojisi olarak işleneceği açık mı?” diye de ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER