Teknoloji

Signal iOS uygulamasına iPad desteği

signal ipad

Güvenli iletişim platformu Signal‘ın iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, önemli yenilikler getiriyor. Bu yenilikler arasında göze ilk çarpan iPadOS desteği oluyor. Bu sayede iPad sahiplerinin de Signal tarafından sunulan imkanlardan yararlanması mümkün hâle geliyor.

Güncellemeyle iPad’i de bir “bağlı cihaz” olarak göstermek mümkün oluyor. Tıpkı Signal’ın masaüstü uygulaması gibi, iPad uygulaması da iPhone’a bağlı olarak çalışıyor ve her iki cihazda da mesaj alıp göndermeyi mümkün kılıyor.

Güncellenen uygulama, tabletin ekran büyüklüğüne uygun yeni bir arayüz barındırıyor. Bu yeni arayüz sayesinde arayüzdeki unsurların kalitesini düşüren yapay yakınlaştırmaya ihtiyaç kalmıyor. Arayüzde konuşmalar, iPad’in yatay kullanımına uygun bir şekilde de gösterilebiliyor.

Signal güncellemeyle başka yenilikler de kazanıyor

Signal’ın yenilenen iOS uygulamasının getirdikleri iPadOS desteğiyle sınırlı kalmıyor. Video kısaltma desteğine kavuşan uygulama, grup sohbeti ekranı üzerinden birini aramayı da kolaylaştırıyor. Artık sadece aranacak kişinin resmine dokunarak sesli görüşme başlatılabiliyor.

Güncellemeyle birlikte Signal’ın desteklediği dillerin sayısı da artıyor. Bu noktada uygulamada Türkçe desteğinin daha önceden sunulduğunu belirtmekte fayda var. Mesajları farklı sohbetler arasında iletme imkanını da sağlayan güncelleme, kullancıların daha net açıklamak istedikleri yerlerde vurgu veya düzenleme yapmasını da mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER