Teknoloji

Signal Hikayeler özelliğini iOS ve Android uygulamalarına getirdi

signal hikayeler

Signal da “hikayelere” kavuştu. Yeni gelen Signal Hikayeler özelliği sayesinde şifrelenmiş anlık mesajlaşma servisinin kullanıcıları 24 saat sonra otomatik olarak kaybolan fotoğraflar, videolar ve metinler oluşturup paylaşabiliyor.

Bu özellik, ilk olarak geçen ay Signal topluluk forumunda duyuruldu ve daha sonra başlangıçta beta test kullanıcıları için erişime açıldı. Şimdiyse bu özellik, tüm Android ve iOS kullanıcıları için Signal’in en son sürümünde (v6.0) kullanıma sunuluyor. Masaüstü desteği de çok yakında gelecek.

Signal Hikayeler özelliğinde var olan kontrol seçenekleri

Signal kullanıcıları, Ayarlar > Hikayeler yolunu takip ederek hikâyelerini kimlerin görebileceğini belirleme esnekliğine sahip olacaklar. Buradan kullanıcılar, belirli kişileri ve mevcut grup sohbetlerini onaylayarak veya belirli kişilerden gelen hikâyeleri manuel olarak gizleyerek, hangi Signal bağlantılarının içeriği görüntüleyebileceğini kısıtlayabilir. Mevcut grup sohbetlerindeki herkes, diğer grup üyelerinden gelen yorum ve tepkilere ek olarak paylaşılan bir hikayeyi görüntüleyebilir.

signal hikayeler

Ayrıca hikâyeleri aile üyeleri veya iş arkadaşları gibi belirli gruplarla sınırlayabilirsiniz. Signal’de yerleşik tüm özelliklerde olduğu gibi, hikâyeler de uçtan uca şifreleniyor. Bu nedenle, Signal’in kendisi de dahil olmak üzere, onları görüntülemesine izin vermediğiniz hiç kimse tarafından erişilemez. Hikâyeler, paylaşımdan 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacaktır. Hızlı bir şekilde kaldırmanız gerektiğinde bunları elle de silebilirsiniz.

Hikâyeler, gizlilik ve güvenliğe bu kadar güçlü bir şekilde odaklanan bir hizmet için biraz garip bir yenilik gibi görünebilir. Ancak Signal bunun dünyanın farklı noktalarındaki kullanıcılarından gelen en yaygın özellik taleplerinden biri olduğunu dile getiriyor. Signal topluluğu yazarı Nina Berman, Hikayeler özelliğini açıklayan bir blog yazısında, “İnsanlar onları kullanıyor, insanlar onları istiyor, bu yüzden hikayeleri özel olarak yapmanın bir yolunu sunuyoruz. Üstelik reklam denizinde gezinmek zorunda kalmadan.” diyor.

Diğer kullanıcıların hikayelerini görmek veya kendileri de bunları oluşturup paylaşmak istemeyenler için Ayarlar > Hikayeler > Hikayeleri kapat bölümüne giderek Signal Hikayeler devre dışı bırakabilirsiniz. Signal, hikayelerini izlemeyi devre dışı bıraktığınız kişileri veya arkadaşlarınızı da bilgilendirmez. Bu nedenle, gönderdiklerini düşündükleri herhangi bir video hakkında fikrinizi soran olursa, gerçeği kendinizin söylemesi gerekecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER