Teknoloji

Signal görüntülü grup sohbeti özelliğini kullanıma sunuyor

signal goruntulu grup sohbeti

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya veya eğitim görmeye başlaması, görüntülü grup sohbeti özelliğine sahip uygulamaların yükselmesini sağladı. Görüntülü grup sohbeti özelliği sunan platformlar arasına son olarak Signal de katıldı. Servisin uygulamaları için hazırlanan en son güncelleme, uçtan uca şifrelenmiş şekilde görüntülü görüşme imkanı sağlıyor.

Artık pek çok kişinin favori bir video konferans uygulaması olduğu söylenebilir. Ancak Signal de sadık bir kullanıcı kitlesine sahip. Dolayısıyla görüntülü grup sohbeti özelliğinin bu kitleyi sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Signal, mevcut grupların arayüzünü de yeni arayüzle değiştirecek. Yani uygulamada daha önce kurulan grupların içinde de hızlı şekilde görüntülü görüşme başlatılabilecek. Grup sohbetlerinde ekran bölünmüş şekilde gösterilecek. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde konuşan kişinin daha büyük göründüğü bir formata da geçiş yapabilecek.

Signal görüntülü grup sohbeti özelliği sunsa da, bunun büyük topluluklar için uygun olmadığını belirtmek gerekiyor. Hâlihazırda bu sohbetlere sadece beş kişi katılabiliyor. Signal bu sayıyı artırmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER