Teknoloji

Signal şifrelenmiş görüntülü görüşme özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor

signal cin

signal goruntulu gorusmeSignal görüntülü görüşme özelliğini bir süredir test ediyordu. Uygulamanın geliştiricisi Open Whisper Systems, özelliğin beta testinin tamamlandığını ve tüm kullanıcıların Signal ile görüntülü görüşme gerçekleştirebileceğini duyurdu.

Güvenlik odaklı yaklaşımıyla ün kazanan Signal, görüntülü görüşmeleri de şifrelenmiş olarak gerçekleştiriyor. Servisin iOS ve Android uygulamalarının en son sürümünü indirenler, rahatlıkla uçtan uca şifrelenmiş görüntülü görüşmeler yapabilecek.

Signal, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) belgelerini sızdıran Edward Snowden’ın favori haberleşme uygulaması olarak ün kazanmıştı. Şifrelenmiş olarak sunulan görüntülü görüşme özelliğiyle kullanıcılar, yazılı iletişimlerindeki güvenlik seviyesini koruyabilecek. Open Whisper Systems tarafından yapılan açıklamada, beta sürecinin tamamlanmasıyla birlikte görüntülü görüşmelerin kalitesinin yükseldiğinin altı çizildi.

Signal, iOS kullanıcılarını etkileyebilecek potansiyel bir gizlilik sorununa da çözüm getirdi. iOS 10 ile birlikte sunulan CallKit özelliği sayesinde kullanıcılar Signal üzerinden gelen aramaları kilit ekranından yanıtlayabiliyor. Bu aramalar, telefonun “son görüşülenler” sekmesinde de listeleniyor.

Signal’daki arkadaşlarının “son görüşülenler” sekmesinde gösterilmesini istemeyenler için bu durum bir sorun teşkil ediyor. Söz konusu liste, iCloud üzerinde de eş zamanlanıyor. Signal bu durumu çözmek için gelen veya yapılan aramaları son görüşülenler sekmesinde “Signal kullanıcısı” olarak listeleyecek. Gizlilik konusunda bir endişesi bulunmayanlar, uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden söz konusu görünümü değiştirebilecek.

Signal görüntülü görüşme dışında yenilikler de sunuyor

Open Whisper Systems’ın Signal için sunduğu yenilikler şifrelenmiş görüntülü görüşme özelliğiyle sınırlı kalmıyor. Artık dileyen kullanıcılar uygulama üzerinde P2P bağlantısı kurabiliyor. Bu durum arayan kişinin IP’sinin aranan kişi tarafından görülmesine neden olabiliyor. Ancak gecikme süresinin azaltılması, P2P bağlantısını değerli kılıyor. P2P bağlantısı sadece birbirlerinin kişi listesinde bulunan kullanıcılar arasındaki görüşmelerde kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER