Teknoloji

Çin’in yasaklarının son kurbanı Signal oldu

signal cin

Çin tarafından yasaklanan sosyal medya ve iletişim uygulamalarının arasına son olarak güvenli mesajlaşma uygulaması Signal katıldı. Gizlilik konusunda hassas olan kişiler tarafından tercih edilen Signal’a Çin’den bugün sabah saatlerinden bu yana erişilemediği belirtildi. Signal’ın internet sitesine Çin’den erişimin ise 15 Mart itibarıyla engellendiği ifade edildi.

TechCrunch’ın haberine göre, iPhone sahipleri Signal’ı hâlâ App Store’un Çin mağazasından indirebiliyor. Bu da Çin’den Apple’a uygulamayı mağazadan kaldırması yönünde bir istek gitmediği anlamına geliyor. Ancak Signal’ı kullanmak için hâlâ VPN’e ihtiyaç duyuluyor.

Signal’ın Çin’deki indirme sayısının 500 binin üstünde olduğu belirtiliyor. Ülkenin en popüler haberleşme platformu WeChat’in 1.1 milyar kişi tarafından kullanıldığını düşününce bu sayı oldukça küçük görünüyor. Yine de, Çin’in katı internet kurallarını göz önüne alınca Signal’ın hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına sahip olduğu söylenebilir.

Signal Çin tarafından yasaklanan ilk popüler platform değil. Facebook, Twitter ve Instagram ülkede yıllardır yasaklı durumda. WhatsApp’ın yeni hizmet koşullarının ardından popülaritesi artan Signal’ın Çin’deki engelinin daha ne kadar süreceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER