Teknoloji

Signal Android uygulamasından SMS alma ve gönderme imkanını kaldırıyor

signal android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Signal, uçtan uca şifreli olan ve mobil veri üzerinden gönderilen mesajların yanında desteklenen standart SMS’lerin alımı ve gönderimi özelliğini Signal Android uygulamasından kademeli olarak kaldırıyor. Şirket, Signal uygulamasını SMS veya MMS alımı ve gönderimi için varsayılan olarak belirleyenlerin bu işler için yeni bir uygulama belirlemelerini belirtiyor.

Çarşamba günü yayınlanan bir blog yazısına göre, kullanıcıların Signal’da SMS’i bırakmaları ve mesajlarını yeni bir uygulamaya taşımaları için birkaç ayları olacak. Elbette blog yazısında, mesaj attığınız kişileri birer Signal kullanıcısına dönüştürmeyi denemenizi de öneriyor. Eğer SMS özelliğini kullanıyorsanız ki, bunu uygulamanın ayarlar ekranında, ardından Sohbetler > SMS ve MMS’e gidip “varsayılan SMS uygulaması olarak kullan”ın etkin olup olmadığına bakarak kontrol edebilirsiniz. Bunu yakında değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Şirketin blog yazısında, değişikliğe karar verilmesinin birkaç nedenini açıklıyor, ancak bunların hepsi basitliğe indirgeniyor. Şirket uygulamasında, biri uçtan uca şifrelenmiş ve veri kullanan, diğeri ise aşağı yukarı tamamen güvenli olmayan ve bazı telefon planları için ayrı bir faturalandırma planına sahip olan çok farklı iki mesajlaşma türüne sahip olmaktan endişe duyuyor. Signal, özellikle Signal mesajları gönderdiklerini düşündükleri hâlde SMS mesajları gönderdikleri için yüksek telefon faturalarına maruz kalan kullanıcılardan şikayetler geldiğini dile getiriyor.

Blog yazısında Google, Samsung ve bazı cep telefonu operatörlerinin, SMS mesajlaşmasının yerine geçmeye zorladığı standart olan Rich Communication Services veya RCS’den bahsedilmiyor. RCS bu karışıklığı çözmeyi amaçlıyordu; uçtan uca şifrelemeyi destekleyebilir, ancak varsayılan olarak güvenli olması gerekmez. Ne var ki, beklentileri pek karşılamışa benzemiyor. Hâlâ iPhone’lara RCS mesajları gönderemezsiniz, yani ya SMS’e geri dönmeniz gerekir ya da sadece bazı kişilere varsayılan mesajlaşma uygulamanız içinde mesaj gönderemezsiniz.

İLGİLİ HABERLER