Teknoloji

Signal 24 saati aşkın kesintinin ardından yeniden açıldı

signal cin

Son zamanlarda popüler hale gelen Signal uygulaması, ciddi bir kullanıcı akını karşısında birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı. Kısa bir süre önce yaşanan sıkıntıdan ötürü uygulamanın sunucuları devre dışı kalmıştı. Ancak görünüşe göre, teknik sıkıntıyı en kısa sürede çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden şirket, uygulamayı kullanılmaz hale getiren sorunu çözdü.

Takvimler 15 Ocak 2021 Cuma gününü gösterdiğinde, Signal kullanıcıları mesaj gönderme sıkıntısı yaşamıştı. Bu sıkıntının ardından bir hayli endişelenen Signal kullanıcıları için müjdeli haber geldi. Şirket atmış olduğu ”Signal geri döndü!” tweet’i ile sıkıntının çözüldüğünü duyurdu. Şirketin yapmış olduğu açıklamada ayrıca şu ifadeler yer alıyor: ”Yaşadığımız sıkıntılardan büyük dersler çıkardık ve bunu birlikte başardık. Sayıları milyonları bulan, dünyanın dört bir yanındaki yeni Signal kullanıcılarına gösterdikleri sabır için teşekkür ediyoruz. Anlayış kapasiteniz, biz kapasiteyi genişletirken bize ilham verdi”

Resmi Twitter hesabından bir tweet daha atan şirketin açıklamalarında şu ifadeler yer alıyor: ”Yaşanan kesintiden kaynaklanan bir yan etki nedeniyle, kullanıcılar sohbetlerinde bazı hatalarla karşılaşabilir. Ancak bu durum, mesajlarınızın güvenliğini kesinlikle etkilemiyor. Sadece iletişim kurduğunuz kişiden gelen bazı mesajları kaçırmış olabilirsiniz. Gelecek yeni güncellemede bu sorunlar otomatik olarak düzeltilecek. Bu konuya dair şu anda bir şeyler yapmak isterseniz, işte yapmanız gerekenler…”

”Eğer Android kullanıcısıysanız, ‘Bad encrypted message’ hatasını görürseniz sağ üstte bulunan Reset secure session (güvenli oturumu resetle) seçeneğine tıklayın.

Eğer İOS kullanıcısıysanız, sohbet ekranının alt kısmında göreceğiniz ‘Reset session (Oturumu resetle)’ tuşuna tıklayın. Bu hata, gelecek yeni güncellemeyle otomatik olarak düzeltilecek.”

Signal neden çökmüştü?

WhatsApp’ın gizlilik ilkelerine darbe vuran kullanıcı sözleşmesi ve Elon Musk’ın attığı ”Signal kullanın” tweet’inin ardından büyük bir kullanıcı akını yaşayan uygulamanın sunucuları devre dışı kalmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan şirket, kesintinin en kısa sürede çözülmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etmişti. Yaşanan sıkıntının asıl sebebi ise uygulamanın çok kısa bir süre içinde hiç beklemediği kadar büyümesi olarak gösteriliyordu. Şirket, 17 Ocak 2021’de Twitter’dan yaptığı açıklamayla sorunun çözüldüğünü açıkladı. Lakin sorunun esas kaynağı, şirket tarafından hala açıklanmış değil. Bu konuda oldukça farklı tartışmalar dönüyor; ancak şu anda önemli olan, Signal’in bu hatayı çözmüş olması.

Bu kadar popüler hale gelen Signal’in en büyük artısı ise gizliliğe son derece önem veren bir uygulama olması. Ciddi çıkış yakalayan uygulamayı ve kullanıcılarını bundan sonra nasıl bir süreç beklediğini ise zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER