Teknoloji

Sıfır kelimeyle Yo iletişime yeni bir boyut kazandırıyor

yo-uygulama-200614ygu

Yeni bir uygulama büyük bir popülarite kazanacağının işaretlerini veriyor. Yo adını taşıyan uygulama tek bir mesaj gönderimine izin veriyor, o mesaj da “Yo”.

Aslında Yo, Facebook’un dürtme işlevine benzer bir mantık taşıyor. Uygulama iletişimi kelimelerin ötesine geçirmeyi amaçlıyor ve kendisini “tek tıklamalı sıfır karakterli iletişim aracı” şeklinde tanımlıyor. Eğer bir arkadaşınıza günaydın veya merhaba demek istiyorsanız, Yo uygulamasını açıp “Yo” işaretine tıklatmanız yeterli oluyor. Hepsi bu kadar, mesaj yerine ulaştı.

Uygulamanın tanım bölümünde Yo’nun her şey ve hiçbir şey olduğu; kazanılan anlamın kullanıcı, Yo’yu alan ve Yo’nun alındığı zamana bağlı olduğu dile getiriliyor.

Yo uygulaması Apple App Store ve Google Play Store’da ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulamanın WhatsApp Messenger’dakine benzer SMS tabanlı bir onay sistemi de mevcut. Bunu yaptığınız takdirde telefon rehberinizde bulunan ve Yo uygulamasını önceden yüklemiş kişileri iletişim listesine eklemeniz mümkün oluyor.

Çok saçma bir uygulama ve fikir gibi görünebilir, ancak herkes öyle düşünmüyor. CNN Money’ye göre Yo şimdiden yatırımcılardan 1 milyon dolar koparmayı başarmış. Uygulamanın geliştiricisi Or Arbel, kurucularından olduğu ve CEO’luk görevini yürüttüğü sosyal yatırım firmasından ayrılarak Tel Aviv’den San Francisco’ya taşındı. Uygulama, Mobli CEO’su Moshe Hogeg’in kendisinden kişisel asistanla hızlıca iletişim kurmasını sağlayacak bir uygulama geliştirmesini istemesinden sonra doğdu. Uygulamanın can sıkıcı SMS’lerin ve telefon görüşmelerinin yerine geçme ihtimali bulunuyor.

Aslında Arbel bile başlangıçta geliştirdiği uygulamanın aptalca bir fikir olduğunu düşünüyormuş. Ancak fikrini çabuk değiştirmiş ve Yo ortaya çıkmış. Yaklaşık sekiz saatlik bir kodlama çalışmasının ürünü olan Yo sayesinde kullanıcılar birbirleri arasında mesajlaşmadan iletişim kurabiliyor.

Yo uygulaması hakkında ilerleyen günlerde daha çok şey okuyup duyacağız gibi görünüyor. Eğer test etmek isterseniz, aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER