Tanıtıcı Yazı

Shiba Nedir? Nerelerden Alınır?

Shiba nedir, nerelerden alınır, Shiba fiyatı ne durumdadır gibi soruların cevabını bu tanıtıcı yazı bilgilendirici biçimde veriyor.
shiba nedir

(Bu metin Coinzo tarafından desteklenmiş bir tanıtım yazısıdır.)

Shiba Inu coin, resmi internet sitesinde kendisini tanıtırken, merkeziyetsiz ve kendiliğinden oluşmuş bir topluluk deneyi olarak tanımlar. Shiba, Ethereum tabanlı bir altcoindir. Kurulum aşamasında herhangi bir yatırımcıdan para almadan tamamen kendi imkanları ile yükselmiştir. Bu yazımızda Shiba’ya ait bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

Shiba Hangi Borsalarda İşlem Görmektedir?

Shiba henüz bilinen kripto para borsalarında listelenmemektedir. Bu durum Shiba’yı alamayacağınız anlamına gelmez. Kolay bir şekilde Shiba alabileceğiniz borsalar mevcuttur.  Hiçbir merkeze ait olmayan ShibaSwap’tan Shiba’nızı temin edebilirsiniz.

Shiba’nın satışını yapan belli başlı yabancı borsalar bulunmaktadır. Ancak biz yerli borsalara bakacak olursak Shiba ilk kez 12 Mayıs 2021’de Coinzo’da listelenmeye başlamıştır. Coinzo sayesinde yabancı borsalara gerek kalmadan kolaylıkla alım satım işlemi yapabilirsiniz.

Shiba Inu Coinzo’dan Nasıl Alınır?

Altcoin olan Shiba’yı 5 adımda Coinzo’dan alma yolları şu şekildedir:

  1. Coinzo’nun sitesine üye olun.
  2. Kendinize bir hesap oluşturduktan sonra, sistem üzerinden güvenlik bölümüne gidin ve mutlaka doğrulama işlemini tamamlayın.
  3. Kaydolmaya dair bütün işlemlerinizi yaptıktan sonra sitede bulunan market bölümüne tıklayın.
  4. Piyasanın altında listelenen dijital paralar arasından Shiba’yı bulun.
  5. Sisteme ne kadar Shiba coin almak istiyorsanız satın alma emri verin.

Artık sizin de yerli borsada kendinize ait Shiba coininiz bulunmaktadır. Coinzo’da gelişmiş mod desteği sayesinde gerekli grafikleri inceleyip daha çok kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

Shiba Coin ve Dogecoin Benzerliği

Bu iki kripto para şaka amaçlı ortaya çıkmış meme coin projesidir. Shiba coin üreticileri, piyasada kendilerini Doge katili olarak tanımlamaktadır. Shiba’nın borsa üzerinde izlediği yol, stratejiler ve imgeleri Dogecoin ile neredeyse aynı çizgide ilerler. Bunun dışında birbirine rakip olan bu iki coinin piyasa içindeki rekabetinin nasıl sonuçlanacağı ise tam bir merak konusudur.

Tesla Corp. firmasının sahibi Elon Musk’ın da zaman zaman twitter adresinden hem Dogecoin hem de Shib token için açıklamalar yaptığını ve bu açıklamalar sonucunda bu altcoinlerin oldukça büyük tepkiler verdiğini belirtmek isteriz.

Shiba Coin Kaç TL’dir?

Coinzo’dan elde ettiğimiz verilere Shiba coin 2 Temmuz tarihinde 0.000071 TL üzerinden işlem görmektedir. Shiba’nın toplam arzı 1 kentrilyon ile sınırlandırılmıştır. Dolaşımda bulunan Shiba token ise 395 milyardır. Aşağıda Shiba’nın borsalara girdiği andan itibaren yaşadığı değişimleri gösteren grafiği inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Shiba Nasıl Ortaya Çıktı?

Bu projenin temellerini Ryoshi atmıştır. Projeyi ortaya çıkarırken isminin pek bir öneminin olmadığını ve bunu deneme amaçlı yaptığını da belirtmiştir. 2020 yılında Osaka’da düzenlenmiş bir etkinliğe arkadaşıyla dahil olan Ryoshi, burada kripto para ile ilgili düşüncelerini arkadaşına anlattı. Aklında bulunan fikirleri hayata geçirmek için arkadaşından yardım istedi.

Ryoshi ve arkadaşı Ethereum’un ERC-20 tabanını kullanarak Shiba için bir akıllı sözleşme oluşturdu. Sözleşmeye toplam arz miktarının yüzde 50’si kitlendi geri kalan kısmı da Ryoshi tarafından Ethereum’un kurucu Vitalik Buterin’e gönderildi. Ryoshi’nin arkadaşı elinde bulunan sermayeyi UniSwap paritesini açmak için kullandı. UniSwap paritesinin içinde bulunan havuzun anahtarı ise kimse tarafından erişilmesin diye yakılıp ortadan kaldırıldı.

Shiba’nın Geleceği Nasıl Olacak?

Ünlü analiz sitelerinden birine göre Shiba Inu yakın gelecekte fiyatını iki katına çıkarabilecektir. Analistin düşüncesine göre; Shiba ilk çıktığında dipteyken şimdilerde yüzde 55’in üstünde bir oranla değer kazanmıştır. Bu da boğaların lehine yatay yönlü bir fiyat hareketinin üstesinden geldiği anlamına gelmektedir.

Shiba’nın ilgi görmesindeki bir diğer etken ise Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in pandemi dolayısıyla Hindistan’a yüksek oranda Shiba bağışlamasıdır. Bu durum dünya çapında büyük etki uyandırdı. Shiba’nın yükselişi için verilebilecek başka bir örnek ise New York’ta bulunan bir ailenin 8 milyar dolar Shiba’sının birkaç ay içinde 9 milyar dolarlık bir servet haline getirdiğidir.

Bu altcoin, büyüyen bir ekosistem içinde bulunan katılımcıların ortak bir amaç doğrultusunda birleşip Shiba ağını oluşturmak adına teşvik edilmeye devam edildiği müddetçe Shiba daha da değerli bir kripto para birimi haline gelip yükselmeye devam edecektir.

Elon Musk “Floki” Dedi Shiba Yükseldi

Elon Musk attığı tweetlerle bütün piyasanın seyrini değiştirmeye devam ediyor. Son olarak radarına Shiba’yı alan Musk, 25 Haziran 2021 günü attığı tweet ile yine piyasayı karıştırdı. Güne yükselişle başlayan Bitcoin, Ethereum ve Doge öğleden sonra düşüşe geçti. Shiba ise birden yükselmeye başladı. Bunun sebebi ise Elon Musk’ın atmış olduğu “benim Shiba Inu’mun adı Floki olacak” tweetidir. Bu twitten sonra Shiba piyasada yüzde 12 oranında yükseldi. Bu durum ise en çok Shiba’nın kurucusunu sevindirdi.

Görüldüğü üzere Shiba Inu’nun bir sene içindeki başarısı hem analistlerin hem de Elon Musk’ın dikkatini çekmektedir.  Ayrıca bu durum yakın gelecekte Shiba’nın borsa üzerinde değerini daha da arttırması açısından oldukça önemli bir gelişmedir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER