Teknoloji

Facebook’un efsane isimlerinden Sheryl Sandberg, Meta’nın yönetim kurulundan ayrılıyor

sheryl sandberg meta

Sheryl Sandberg Meta‘nın yönetim kurulundan ayrılacağını açıkladı. 12 yıldır yönetim kurulunda görev yapan Sandberg’in Meta ile olan resmi bağı da bu ayrılıkla birlikte son bulmuş olacak. Ayrılık kararını Facebook’ta yaptığı paylaşımla duyuran tecrübeli yönetici, ayrılık için doğru zamanın geldiğini hissettiğini ve şirkete danışmanlık vermeyi sürdüreceğini belirtti.

14 yıl boyunca Meta’nın operasyon şefliğini yürüten ve Zuckerberg’in üst düzey kurmaylarından biri olan Sandberg, 12 yıl da şirketin yönetim kurulunda görev yapmıştı. Tecrübeli ismin yönetim kurulundaki görevi resmi olarak mayıs ayı itibarıyla sona erecek.

Sandberg, kararıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Operasyon şefliği görevimden ayrıldıktan sonra, başarılı bir geçişin sağlanmasına yardımcı olmak için yönetim kurulunda kaldım. Mark’ın liderliğinde Javi Olivan, Justin Osofsky, Nicola Mendelsohn ve ekipleri, Meta işinin güçlü ve gelecek için iyi bir konumda olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtladılar. Bu nedenle, artık ayrılık için doğru zaman gelmiş gibi görünüyor.”

Sheryl Sandberg döneminde Meta’nın reklam geliri yüzde 43 bin oranında arttı

Meta, Sandberg’den boşalan koltuğa kimin oturacağı konusunda bilgi vermedi. Sandberg, görev süresi boyunca şirketin milyarlarca dolar değerindeki reklam işlerini yönetmişti. Axios’a göre, reklam geliri Sandberg’in döneminde yüzde 43 bin oranında arttı. Ancak son yıllarda Zuckerberg’in metaverse tarafına odaklanmasıyla birlikte Sandberg’in şirketteki rolü değişmişti. Metaverse tarafında henüz net bir reklam stratejisi oluşturulmuş değil.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg de Sheryl Sandberg’i övgü dolu sözlerle uğurladı: “Adanmışlığını ve rehberliğin başarımızı artırmada etkili oldu ve yıllar boyunca bana ve Meta’ya olan sarsılmaz bağlılığın için minnettarım. Bir sonraki bölümü birlikte sabırsızlıkla bekliyorum.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER