Teknoloji

Meta’nın üst yönetiminde önemli ayrılık

sheryl sandberg meta

Sheryl Sandberg Meta operasyon şefliği görevini 14 yılın ardından bırakıyor. Uzun yıllardır Mark Zuckerberg’in en yakın kurmaylarından biri olan Sandberg, şirketin yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.

Sandberg Facebook’ta yaptığı paylaşımda görevini sonbaharda bırakmaya hazırlandığını ve geçiş sürecini Mark Zuckerberg ile birlikte yürüteceklerini belirtti. Hâlihazırda Meta’nın büyüme şefi olan Javier Olivan, operasyon şefliğini Sandberg’den devralacak. Mark Zuckerberg, Olivan’ın görevinin Sandberg’den farklı olacağını belirtti. Zuckerberg’in paylaşımına göre, Olivan yeni görevini daha geleneksel kalıplar içinde yürütecek ve öncelikle şirket içi operasyona odaklanacak.

Sandberg Facebook’a 2008’de şirketin artık milyar dolarlar kazanan reklam birimini kurmak için katılmıştı. Görevi süresince sosyal ağın en tanınmış yöneticilerinden biri hâline gelen Sandberg, “Lean In” isimli kitabıyla “en çok satanlar” listesine girmişti. Tecrübeli yönetici, Facebook’u sarsan Cambridge Analytica skandalında da en çok konuşulan yüzlerden biri olmuştu.

Sosyal medya algısının ve etrafındaki konuşmanın yıllar içinde değiştiğini belirten Sandberg, ilk zamanlarda işlerin daha kolay olduğunu belirtti. Tecrübeli yönetici önümüzdeki dönemde vakfına ve hayır işlerine odaklanmayı planladığını dile getirdi.

Sheryl Sandberg Meta üst düzey yönetiminde görevinden ayrılan tek isim değil. Şirketin uzun süredir teknoloji şefliğini yapan Mike Schroepfer, görevi bırakmıştı. Mark Zuckerberg, geçtiğimiz şubat ayında ise Nick Clegg’i Küresel İşler Başkanı olarak atamıştı.

İLGİLİ HABERLER