Teknoloji

Sheryl Sandberg 31 milyon dolarlık Facebook hissesini yardım amacıyla bağışlıyor

sheryl sandberg meta

Sheryl Sandberg

Facebook COO’su Sheryl Sandberg, piyasa değeri yaklaşık 31 milyon dolar olan 290 bin Facebook hissesini çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlama kararı aldığını açıkladı. Sandberg’in bu kararı, geçtiğimiz perşembe günü “ABD’nin SPK’sı” olarak tanımlanabilecek Securities and Exchange Commission’a iletildi.

Hisseler teknik olarak Sheryl Sandberg Hayırseverlik Fonu’na aktarıldı. Bu fon hisselerin kontrolünü Sandberg’den alsa da, Facebook COO’suna parasını dilediği yardım kuruluşlarına yönlendirme imkanını verecek. Hisse devrinin 20 Kasım itibarıyla gerçekleştiği belirtildi.

Paranın önemli bir kısmının Sandberg’in geçmişte de destek olduğu yardım kuruluşlarına aktarılması öngörülüyor. Facebook COO’sunun planlarını bilen kaynaklara göre, geçmişte de bağışta bulunduğu Lean In gibi kadın dernekleri bağışlardan önemli pay alacak. Eğitim ve yoksullukla mücadele dernekleri de Sandberg’in bağış yapacağı kuruluşlar arasında bulunuyor.

Facebook COO’su daha önce de önemli bağışlara imza atsa da, bu bağışlar pek göz önüne gelmemişti. Sandberg, 2014’te “The Giving Pledge” adını taşıyan ve dünyanın önemli zenginlerinin mal varlıklarının önemli bir kısmını hayır işlerine bağışlama taahhüdünde bulunan belgenin de imzacıları arasında yer alıyor. Dolayısıyla Sandberg’in önümüzdeki dönemde yeni bağışlara da imza atması fazlasıyla muhtemel gözüküyor.

Aynı belgenin imzacıları arasında bulunan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, geçtiğimiz ay kontrollerinde bulunan Facebook hisselerinin yüzde 99’unu yaşamları süresince bağışlayacaklarını açıklayarak manşetlere çıkmışlardı. Gerçekleştireceği bağışların Sandberg’e vergi konusunda çeşitli avantajlar getirebileceğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER