Eğlence

Shazam güncellemesiyle şarkılar doğrudan Spotify ve Rdio çalma listelerine eklenebilecek

shazam-060815

Yeni şarkıların keşfi konusunda en mükemmel araçlardan biri olan Shazam, kullanıcılarının yeni keşfettikleri şarkıların tadını çıkarmasını da kolaylaştırıyor. Bir süredir keşfettikleri şarkıların tamamını Spotify veya Rdio aracılığıyla Shazam üzerinden dinleyebilen kullanıcılar, şimdi de bu şarkıları Spotify ve Rdio’daki çalma listelerine doğrudan ekleyebilecekler.

Shazam’ın şarkı detayları vermesinin ardından ekranın sağ üst kısmındaki ikona dokunulduğunda uygulama kullanıcılara kaydedilen çalma listelerini gösterecek. Kullanıcılar bu ekrandan bir liste seçerek keşfettikleri şarkıyı ekleyebilecek.

Ekleme işleminin tamamlanmasıyla birlikte kullanıcılar yeniden Shazam’daki şarkı sayfasına yönlendirilecek. Daha öncesinde de Shazam ile keşfedilen şarkıları Spotify listelerine eklemek mümkün olsa da, sürecin Shazam’dan çıkmadan yapılabilir hâle gelmesi müzikseverler için büyük kolaylığı beraberinde getiriyor.

Shazam’ın yeni özelliğinden hem iOS hem de Android kullanıcıları faydalanabilecek. Müzik keşif servisinin yakında bu özelliği aralarında Apple Music’in de bulunduğu diğer çevrim içi müzik platformlarına taşıyıp taşımayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER