Eğlence

Shazam iOS uygulaması 5.0 versiyonuyla birlikte dinleme süresini iyice kısalttı

Favori uygulamalarımızdan bir tanesi olan müzik tanımlama servisi Shazam’ın iPhone ve iPod touch’a özel uygulamasının 5.0 numaralı yeni versiyonu yayınlandı. Yeni versiyonun en önemli özelliği bir şarkıyı etiketlemek için gerekli olan dinleme süresinin önemli şekilde kısaltılması.

Shazam’ın yaptığı açıklamaya göre bir şarkı veya herhangi bir TV yayınındaki müziğin belirlenmesi sadece bir saniyelik dinleme yardımıyla yapılabiliyor. Shazam’ın daha eski versiyonlarında bu sürenin 30 saniyelere çıktığını düşünecek olursak, varın nerelere kadar geldiğimizi düşünün. Hızlı bir şekilde etiketlemenin yanı sıra yeni sürümde Facebook ve Twitter üzerinden paylaşma yolları iyileştirildi, daha düzenli bir kullanıcı arayüzü getirildi. Ayrıca Brezilya Portekizcesi, Korece ve Güney Amerika İspanyolcası da desteklenen diller arasına eklendi.

Bunların dışında daha önceki özellikler aynı şekilde uygulamada yer almaya devam ediyor. Bunların arasında herhangi bir şarkıyı solo vokal hâline getiren Lyric Play özelliği de bulunuyor. Shazam’ın Android uygulaması daha hızlı etiketleme yeteneğini geçen ay gelen güncellemeyle zaten kazanmıştı. Shazam’ın iTunes uygulama mağazasında bulunan üç versiyonu da güncellendi.

İlgili – Shazam
İlgili – iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER