Eğlence

Shazam eş zamanlama özelliğinin kapsamını genişletiyor

shazam es zamanlama androidShazam’ın karşısında Siri ve Cortana gibi önemli rakipler bulunuyor. Ancak müzik tanıma servisi, Android uygulamasına yerleştirdiği Google Asistan entegrasyonu, hızlı tanıma ve başka yeni numaralarla zirvedeki yerini korumaya çalışıyor. Servis vazgeçilemez gibi gözüken, ancak bugüne kadar tüm kullanıcılarına sunmadığı “Farklı cihazlar arasında eş zamanlama” özelliğinin kapsamına sonunda Google’ın mobil ekosistemindeki kullanıcıları da dahil etti. Android uygulaması için yayınlanan yeni güncellemeyle kullanıcılar hesaplarına giriş yaptıklarında daha önce masaüstü, iOS ve diğer cihazlarda kimliğini tespit ettikleri şarkılara erişebilecek.

iOS uygulamasını kullananların da söz konusu eş zamanlama özelliğinden faydalanabildiğini hatırlatmakta fayda var. Shazam Android uygulamasında daha önce olduğu gibi şarkıları Amazon veya Google Play Müzik üzerinde satın alma veya Spotify üzerinde dinleme gibi imkanlar sunuluyor. Daha öncesinde sadece takip altına alınan sanatçıları izlemeye yarayan Shazam hesabı, farklı cihazlar arasında aktivite eş zamanlaması yapılabilmesi sayesinde çok daha işlevsel bir yapıya bürünmüş olacak.

Shazam eş zamanlama özelliğinin kapsamına Android’i de alarak iOS ve Android uygulamaları arasındaki makası kapatmış oldu. Her iki işletim sisteminde de Shazam’ı kullananların bu güncellemeden memnun olacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER