Teknoloji

Shazam artık görsel unsurları da tarayabilecek

Shazam-280515

Şarkıların ismini öğrenmek için başvurulan ilk uygulama konumundaki Shazam, yeteneklerinin çapını genişletiyor. Bundan böyle Shazam’ın mobil uygulamaları aracılığıyla görsel unsurları taramak da mümkün olacak. Görsel tarama özelliğinden faydalanmak isteyenlerin Shazam’ın mobil uygulamasının son sürümünü yüklemesi gerekiyor.

Shazam’ın görsel tarama özelliği, uygulamaya eklenen kamera ikonuna dokunulduğunda aktif hâle geliyor. Kullanıcılar kamerayı taramak istedikleri nesnenin üstüne sabit tutarak tarama işlemini gerçekleştirebiliyor. Pek çok şirket görsel arama yeteneklerini geliştirmek için önemli çaba sarfetse de, Shazam arama motorlarından farklı bir rüyayı kovalıyor.

Shazam, yeni görsel tanıma özelliğiyle şirketlere kullanıcılara daha fazla kişiselleştirilmiş içerik sunma imkanı sağlamayı planlıyor. Mashable sitesine konuşan Shazam’ın Asya Pasifik bölgesinden sorumlu başkan yardımcısı Steve Sos, yeni özelliği “görsel Shazam’lama” olarak tanımladı.

Shazam, görsel tanıma özelliğinin sunumu için Walt Disney, Target, Conde Nast ve HarperCollins gibi şirketler ve yayıncılarla işbirliğine gidiyor. Örneğin, Avusturalya’da Shazam’ın görsel tanıma özelliğini kullanarak Jurassic Park afişini taratanlar, filmin fragmanını Shazam üzerinden izleyebilecek. Yine Shazam üzerinden filme bilet almak mümkün olacak.

Toplam kullanıcı sayısı 500 milyonu aşan Shazam’ın aylık aktif kullanıcı sayısı da 100 milyonu geride bırakmış durumda. Pazarlama konusunda şirketlere yeni kapılar açan Shazam, kullanıcılarına da diledikleri yerde daha fazla içeriğe ulaşma fırsatı veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER