Eğlence

Shazam Android’de kulaklıktan gelen sesleri de duyacak

shazam android

Shazam dinlediği şarkının adını ve sözlerini merak edenlerin yararlanabileceği kaynaklar arasında başı çekiyor. Duyduğu şarkının ne olduğunu kısa süre içinde gösteren uygulama, şarkıların sözlerini de sonuç kartında gösteriyor. Ancak Shazam’ın kulaklıkla müzik dinlerken işe yaramaması, uygulamanın haklı şöhretine gölge düşürüyor. Bu sorun, en azından Android üzerinde çözülmüşe benziyor. Shazam Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, uygulamanın kulaklıktan gelen sesleri de tanımasını sağlayacak bir özelliği beraberinde getiriyor.

Söz konusu özellik Pop-Up Shazam adını taşıyor. Telefonun arayüzüne eklenen yüzen bir ikon ile çalıştırılan Pop-Up Shazam arka planda çalışıyor ve dokunulduğunda devreye giriyor. Shazam çalıştığında şarkının bilgilerinin yanı sıra sözlerini de gösteriyor. Kullanıcılar bu özelliği uygulamanın ayar menüsü üzerinden aktif hâle getiriyor.

Pop-Up Shazam özelliği, Android cihazlar üstünde sorunsuz şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Hem YouTube hem de Spotify’da çalan şarkıların bilgilerine bu özellik sayesinde erişilebiliyor. Pop-Up Shazam özelliği henüz uygulamanın iOS versiyonuna eklenmiş değil.

Apple, Shazam’ı 2018’de satın almıştı. Dolayısıyla Pop-Up Shazam’ın iOS’e gelmeyip Android’e gelmesi ilginç bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak bu tercih, iOS’in Android’e kıyasla uygulamalar üstünde daha sıkı bir denetim uygulamasının bir yansıması gibi görünüyor. Apple’ın sıkı mobil işletim sisteminde arka planda çalışan bir uygulamanın ses erişimi olmasına izin verilmiyor.

Shazam Android uygulamasına eklenen bu yeni özelliğin kısa süre içinde iOS’e eklenmesi muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER