Teknoloji

Sharp’tan Android için özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü: Feel UX

Android işletim sistemi üzerinde çalışan ve çoğu zaman cihazların yeni güncellemeleri almasını geciktiren özelleştirilmiş kullanıcı arayüzlerine alışığız. Her ne kadar Google bu alanda Android’i daha çok geliştirerek şirketlerin özelleştirme açısından önünü kapatıyor olsa da bu alanda girişimlerde bulunanları görüyoruz. Sharp da Frog adlı bir tasarım şirketiyle işbirliği yaparak Feel UX adlı yeni bir Android kullanıcı arayüzü geliştirdi.

Feel UX bu ayın sonunda yayınlanacak ve Sharp’ın sonraki Aquos akıllı telefonlarında yüklü olarak gelecek. Kullanıcı arayüzü özelleştirilmiş kilit ekranları barındıracak. Bu ekranlar üzerinden fotorğaflarda gezinmek veya bileşenleri kullanmak mümkün olacak, üstelik bunlar cihazın kilidini kaldırmadan yapılabilecek. Diğer işlevlerin arasında gerçek zamanlı hava durumu bilgilere, cinsiyetlere özel renkler, daha düzgün hâle getirilmiş ve uygulamaların, bileşenlerin ve kısayolların kolay yönetimine odaklanan giriş ekranları yer alıyor.

Feel UX ile çalışan akıllı telefonların bu yaz Japonya’da çıkması bekleniyor. Sharp’ın bu kullanıcı arayüzüyle çalışan cihazları diğer yerlerde ne zaman çıkaracağı ise henüz tam olarak belli değil.

İlgili >> The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER