Teknoloji

Sharp’ın ekran yetiştirememesinden ötürü yeni iPad stoklarında sıkıntı yaşanıyor

Uzun süredir beklenen yeni iPad yarın piyasaya çıkıyor. Ancak, Apple’ın Retina ekranı temin ettiği üç tedarikçiden biri olan Sharp’ın talebi karşılayamaması nedeniyle stoklarda bir sıkıntı yaşanması bekleniyor. Yarın itibariyle piyasaya çıkacak yeni iPad’lerde ilk etapta sadece LG ve Samsung’un ürettiği paneller kullanılacak. Wall Street Journal’ın haberine göre, Sharp üçüncü nesil iPad için henüz bir adet dahi ekran sağlayabilmiş değil. Yaşanan bu sorunun nedeni olarak ise, Sharp’ın öngörülemeyen problemlerle karşılaşması gösteriliyor. Başlangıç günü siparişlerini karşılamakta sıkıntı yaşayan Apple’ın, şu anda verilen online siparişlerin teslimat tarihini normalden daha öteye atması bekleniyor.

Diğer bir üretici olan LG’nin de şu aralar panellerin sevkiyatında sıkıntı yaşadığı konuşuluyor. LG yetkilileri ise şu anda Apple’a panel tedariği yapılıp yapılmadığı yönündeki soruları cevapsız bırakmayı tercih etti Yaşanan bütün bu sıkıntılara rağmen, Sharp’ın Apple’ın tedarikçisi olmaya devam etmesi bekleniyor. Şirketten yapılan açııklamada, aralık ayında başlaması gereken LCD IPS panellerinin sevkiyatına en kısa zamanda başlanacağı belirtildi.

Yeni iPad’in stoklarında sıkıntı yaşanması bir çok kişi tarafından beklenen bir durumdu. Sharp’ın panel tedariğinde sıkıntı yaşaması nedeniyle oluşan sıkıntının boyutunun ne kadar büyük olacağı ise henüz bilinmiyor. Apple’ın mevcut stoklarının yüksek talebi cevaplamaya yetip yetmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Apple, benzer bir sıkıntıyı iPad 2’de de yaşamış, cihazın piyasaya sürülmesini takiğ eden bir kaç ay boyunca stoklarda ciddi problemler yaşanmıştı.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER