Teknoloji

Robot telefon Sharp RoboHon Japonya’da 26 Mayısta satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sharp robohonTemel akıllı telefonlarını küçük bir robot kasasında sunan Sharp RoboHon, daha önce görücüye çıkmış, ancak akıllı telefon ve robot melezine dair detaylar paylaşılmamıştı. Sharp, Tokyo’daki genel merkezinde düzenlediği bir etkinlikle RoboHon’a dair yeni detayları ve satış fiyatı gibi önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Sharp’ın robot telefonu, şirketin anavatanı Japonya’da 26 Mayıs itibarıyla satışa sunulacak. Telefona sahip olmak içinse vergiler hariç 198 bin yen (5186 TL) ödemek gerekecek. RoboHon fazlasıyla ilginç bir cihaz olsa da, bu ilginçlik fiyatın da bir teknolojik ürün için yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yürüyebilen, dans edebilen ve yerleşik projektörü sayesinde 720p çözünürlüğünde fotoğraf ve video gösterebilen robot telefon, temel akıllı telefon fonksiyonlarını da bünyesinde barındırıyor. Sharp, cihazın içinde LTE vericileri olduğunu da doğrularken; telefonun çıkışı için Japonya’nın en büyük telekom operatörü NTT Docomo’nun yanı sıra küçük sanal operatörlerle çalışma yoluna gideceğini de açıkladı. Sharp’ın operatörlerin kendi paralarıyla cihazın reklamını yapacağını söylemesi ise şirketin yoğun bir halkla ilişkiler sürecini tek başına yüklenebileceğini gösteriyor.

Bu robotun on parmağında on marifet var. #Sharp #RoBoHoN #Snapdragon #Qualcomm

Teknoblog (@teknoblog) tarafından paylaşılan bir video ()

Sharp RoboHon’da en tartışmalı alan olarak ekran ön plana çıkıyor. Cihazın üzerinde sadece 2 inç’lik bir QVGA ekran bulunuyor. Şirket, robotun konuşabilmesinin ekranla etkileşim ihtiyacını azalttığına dikkat çekiyor ve robotun içinde üç farklı ses tanıma teknolojisinin bulunduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER