Teknoloji

Sharp IGZO LCD panellerin üretimine başladı

Sharp, 32 inç’lik HI-DPI LCD panellerin üretimine geçtiğimiz ay itibariyle başladığını duyurdu. Üretim için uzun zamandır TV’ler için geliştirilmiş LCD panellerin üretiminin yapıldığı 2 numaralı Kameyama Fabrikası seçildi. Piksel açısından yoğun ve yüksek performanslı bu ekranlar dünyanın IGZO oksit yarıiletkenlerini barındıran ilk ekranı olma özelliğini de taşıyor. Analistler bu ekranların Apple’ın beklenen TV cihazında yer alabileceğine inanıyor.

Jeffries & Co. analisti Peter Misek, Apple’ın HDTV projesinde Sharp ile işbirliği yapmakta olduğunu uzun zamandır dile getiriyordu. Apple TV projesiyle ilgili planların ipuçları Steve Jobs’un geçen yıl çıkan resmi biyografisinde de yatıyor. Eserde, Apple’ın kurucularından Steve Jobs’un başarıya ulaşacak bir TV için gerekli olan formülü bulduğu dile getirilmişti. Bu yeni Sharp paneli muhtemel iTV dedikodularını, en azından 32 inç’lik ekrana sahip olacak ve içinde TV özellikleri de bulunacak bir iMac modeli dedikodularını ateşleyecektir.

Sharp’ın paneli IGZO oksit yarıiletkenlerinin ilk kullanıldığı uygulama olarak dikkat çekiyor. Bu yöntem daha küçük ince film tranzistörlerin kullanımına izin veriyor. Sonuç olarak piksel şeffaflığı artırılıyor, enerji tüketimi de düşürülüyor. Özel bir UV2A*3 foto hizalama teknolojisinin kullanılması da yüksek görüntü kalitesinin elde edilmesine olanak sağlıyor.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER