Teknoloji

Sharp Free Form Display ile teknolojinin yüzünü değiştirebilir

sharp-free-form-display-1

Sharp  gelecekte teknolojik ürünlerin şeklini radikal biçimde değiştirecek “Free Form Display” adını verdiği bir ekran üretmeyi planladığını duyurdu. Son yıllarda kavisli Samsung Gear Fit ve yakında duyurulacak yuvarlak Motorola Moto 360 akıllı saat gibi orijinal tasarımlar ortaya çıkmış olsa da, Sharp’ın yeni ekran teknolojisi çok daha ilginç tasarımların hayata geçmesini mümkün kılabilir.

Konvansiyonel ekranlarda devrelerin genellikle çerçevenin içinde birbirleriyle entegre olması üreticilerin kare tasarımları tercih etmesine neden oluyor. Sharp’ın yeni ekran teknolojisinde devreler ekran boyunca yayılıyor. Böylelikle hem çok ince çerçeveler kullanmak hem de farklı şekiller uygulamak mümkün hâle geliyor. Şirket Free Form Display’in araç içi bilgi ve eğlence sistemlerini geliştirme potansiyelini gösteren fotoğraflar yayınladı.

sharp-free-form-display-2

Sharp ilk etapta araç içi kullanıma yönelik tasarımlara odaklanmış olsa da, Free Form Display’in oval ekranlı giyilebilir cihazlarda kullanıma uygun olduğuna da dikkat çekiyor. Bu yeni ekran teknolojisi kullanılmaya başlandığı zaman akıllı telefon üreticilerinden farklı tasarımlar görmemiz de olası gözüküyor. Bu noktada Free Form Display’den tam verim almak için kapsamlı yazılım değişikliklerinin yapılması gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Free Form Display’in geniş kapsamlı üretimine başlanması için kesin tarih vermeyen Sharp, mümkün olan en yakın tarihte bu süreci başlatmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER