Teknoloji

Sharp Aquos mini dar ekran çerçevesiyle etkileyici

sharp aquos mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sharp aquos miniSharp etkileyici görünüme sahip yeni bir Android telefon daha çıkardı. Aquos mini SH-M03 modeli yaklaşık iki yıl önce çıkan ekran çerçevesiz Sharp Aquos modelinin mini versiyonu olma özelliği taşıyor. Bu telefonun da büyük kardeşi gibi üç kenarında neredeyse yok gibi görünen çerçeve kenarları mevcut. Böylelikle normal bir iPhone’un ekranı boyutlarındaki bir ekranı, iPhone SE’nin gövdesinden biraz daha uzun olacak bir gövdeye yerleştirmek mümkün olmuş.

4.7 inç boyutlu olan Aquos mini’nin ekranı 1080p çözünürlüğe ve Sharp’ın IGZO teknolojisine sahip. Şirket bu teknolojinin geleneksel LCD’lere göre çok daha yüksek güç tasarrufu sunduğunu iddia ediyor. Daha da önemlisi bu telefon yenileme hızını dinamik şekilde ayarlıyor. Yani çerçeve hızı 120 Hz’e kadar çıkabiliyor veya ekran uyku durumundayken 1 Hz’e düşebiliyor.

sharp aquos miniİçinde LG V10, LG G4, Nexus 5X, BlackBerry Priv ve Lumia 950’de de yer alan Snapdragon 808 işlemci barındıran Aquos mini’de 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, Snapdragon 808 pazarın en hızlı ve mükemmel işlemcisi değil, ancak düzgün bir Android deneyimi sunmakta başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sharp Aquos mini’de Android Marshmallow çalışıyor. Arkasında f/1.9 lensli 13 megapiksel kamera mevcut. Tüm bunlar suya dayanıklı gövdeye yerleştirilmiş. Bu arada 2810 mAh kapasiteli pili de unutmayalım.

sharp aquos miniSharp Aquos mini, şirketin ana vatanı Japonya için çıkardığı bir telefon gibi görünüyor. Batı pazarlarında satışa çıkması beklenmiyor. Telefon Rakuten üzerinden 44 bin 800 Japon yeni, yani 1268 TL’ye karşılık gelen bir fiyattan satılıyor.

İLGİLİ HABERLER