Teknoloji

Sharp’ın ilk 4K Android TV’leri yurt dışında piyasaya sunuldu

google android tv

sharp-android-tv-110615

Sharp’ın Android TV işletim sistemiyle çalışan ilk 4K televizyonları, yurt dışında vitrinlerdeki yerini alıyor. Ekran büyüklükleri 60 inç ila 80 inç arasında değişen beş farklı modelin mağazalara sevkiyat sürecinin başladığı belirtildi. Google’ın en yeni akıllı TV platformu Android TV’nin ilk destekçileri arasında yer alan Sharp’a, ilk Android TV’lerini ilkbaharda görücüye çıkaran Sony de eşlik ediyor. Philips’in de 2015 sona ermeden Android TV modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Android TV işletim sistemli Sharp televizyonlarının fiyatları 2099.99 ila 6299.99 dolar arasında değişiyor. Android TV işletim sistemli Sharp UE30 serisi; 60, 70 ve 80 inç modelleri barındırıyor. Daha üst sınıf bir seri olarak değerlendirilen UH30 serisindeyse 70 ve 90 inç modeller bulunuyor.

Sharp dört yeni TV modelini daha piyasaya sürse de, bu modeller Android TV işletim sistemiyle çalışmıyor. Hepsi yine 4K görüntü kalitesi sunan söz konusu akıllı TV’ler, daha uygun fiyatlı seçenekler sunan UB serisinin içinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER