Manşetler

Sharalike: Fotoğraflarınızı videolarda bir araya getirin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sharalike-001

Akıllı telefonların insanları daha çok fotoğraf çekmeye ve bu fotoğrafları paylaşmaya teşvik ettiği bir gerçek. Ancak içerik yoğun olduğu için, paylaşım seçeneklerine de bu yoğunluğu karşılayabilecek farklı yöntemler eklendi. Birden fazla fotoğrafı bir slayt gösterisinde toplayarak gösteriyi video formatında paylaşmak da bu seçenekler arasında yer alıyor. Sharalike, hızla slayt gösterileri oluşturabilecek uygulamalar arasında ön plana çıkıyor.

sharalike-002

Sharalike’tan faydalanmak için bir kullanıcı hesabıyla giriş yapmak gerekiyor. Kullanıcılar Sharalike’a Facebook hesapları aracılığıyla veya bağımsız bir hesap oluşturarak giriş yapabiliyor. Girişin ardından kullanıcılar doğrudan uygulamanın ana sayfasına yönlendiriliyor. Sharalike, bu esnada kullanıcıların son fotoğraflarını kullanarak otomatik olarak bir slayt gösterisi hazırlamaya başlıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu hazırlığı durdurabiliyor. Bu noktada Sharalike’ın otomatik slayt gösterisi hazırlama eylemini düzenli olarak tekrarladığını hatırlatmakta fayda var.

sharalike-003

Sharalike’ın ana sayfasının büyük bölümünü oluşturulan slaytların gösterildiği ekran kaplıyor. Bu ekranın alt kısmında slaytların geçişi için sunulan farklı animasyon seçenekleri yer alıyor. Müzik, fotoğraf ve fotoğraf bilgisi değiştirme gibi işlemler ise ekranın alt kısmına yerleştirilen ikonlar üzerinden gerçekleştiriliyor.

sharalike-004

Slaytlara eklenecek müzikler konusunda Sharalike, sosyal medyada paylaşım durumunda problem yaratmayacak ücretsiz seçenekler sunuyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde cihazlarında yüklü bulunan şarkıları da hazırladıkları videolara fon müziği yapabiliyor. Videolara eklenecek şarkıları otomatik olarak analiz eden Sharalike, şarkının fon müziği olacak kısımlarını otomatik olarak belirliyor.

sharalike-005

Sharalike’ta slaytlara maksimum 20 fotoğraf eklenebiliyor. Seçim ekranında fotoğraflar çekildikleri tarihlere veya tarih ve konum gibi kriterlere göre sıralanıyor. “Smart Select” adını taşıyan akıllı seçim özelliğinde Sharalike, videoya eklenecek fotoğrafları seçme görevini de üstleniyor. Ancak manuel seçimin ortaya daha derli toplu bir video çıkaracağını belirtmek gerekiyor. Sharalike ile video oluşturmanın yanı sıra, albüm de hazırlanabiliyor. Hazırlanan albümler, arzu edildiği takdirde tek dokunuşla videoya dönüşebiliyor.

sharalike-006

Sharalike’ta oluşturulan videolar Facebook, Facebook Messenger, e-posta, Twitter, kısa mesaj, WhatsApp veya bağlantı kopyalama gibi özellikler aracılığıyla paylaşılabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde hazırladıkları videoları Sharalike’ın bulutunda, kimsenin görmeyeceği biçimde, saklayabiliyor.

sharalike-007

Akıllı telefonlar sayesinde fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerini üretmek fazlasıyla kolaylaşmış durumda. Sharalike da yoğun içerik tüketimini paylaşıma uyarlama konusunda en etkin ve kullanışlı araçları sunan uygulamalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Şu an için sadece iOS uygulaması bulunan Sharalike, çok yakında Android’de de boy göstermeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER