BilimTeknoloji

Seyahat izin belgesi başvurusu E-Devlet üzerinden yapılabiliyor [Nasıl Yapılır?]

seyahat izin belgesi e-devlet

Geçtiğimiz cuma akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahatler sınırlandırıldı. Belirlenen istisnai durumları olan kişilere ise seyahat izin belgesi almaları durumunda seyahat izni verildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, seyahat izin belgesi başvuru işleminin E-Devlet Portalı üzerinden gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

Seyahat İzin Belgesine başvurabilen kişiler arasında; tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor tarafından sevk edilenler, birinci derecede yakınları vefat edenler ya da ağır hastalığı olanlar, son on beş gün içinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayanlar yer alıyor.

Seyahat İzin Belgesi Başvuru İşlemi E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

  1. Bu bağlantıya tıklatarak İçişleri Bakanlığının ilgili e-başvuru sayfasına girin. Kullanıcı girişini yapın. Daha sonra Yeni Başvuru düğmesine tıklatarak başvuru işlemini gerçekleştirin.
  2. Başvurunuz Seyahat İzin Kuruluna iletilecek ve kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak.
  3. Seyahat İzin Kurulu değerlendirilmesinden sonra başvurunun sonucuyla ilgili olarak SMS üzerinden “Başvurunuz kabul edilmiştir” ya da “Başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde bilgilendirme yapılacak.
  4. Başvurunuz kabul edildiği takdirde, otogar veya havaalanlarında oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numaranız ile doğrulama yaparak belgenizi alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER