Manşetler

Sergey Brin Abdullah Gül’e Project Glass’ı denetti, Tim Cook Türkiye için müjdeler verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hazır San Francisco’ya uğramışken teknoloji dünyasının devlerini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Apple, Google, Microsoft ve Facebook’un yerleşkelerini ziyaret eden Gül burada şirketlerin üst düzey yöneticileriyle görüşmeler yaptı, onların teknolojilerini anlatan brifingler aldı. Abdullah Gül’ün yaptığı ziyaretlerle ilgili ayrıntıları gazete ve TV’lerde fazlasıyla görmüşsünüzdür, ancak bu ziyaretlerde pek dikkat çekmeyen ilginç ayrıntılar da vardı.

Cumhurbaşkanına Google ziyaretinde Sergey Brin eşlik etti. Abdullah Gül, eşi ve Sergey Brin Google’ın sürücüsüz giden otomobilinin arka koltuğuna geçip tur attı. Google’ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan çeşitli fotoğraflarda, gazetelerde ve TV’lerde gördüğümüz üzere Sergey Brin Google’ın meşhur “Project Glass” projesinin bir prototipini takmış şekilde Abdullah Gül’e eşlik etti. Sergey Brin’in bu gözlüğü herkese göstermek konusunda ne kadar hevesli olduğunu zaten biliyoruz, bu hevesi Türk heyetini karşılarken de devam etmiş. Üstelik Sergey Brin bu gözlüğü denemesi için Abdullah Gül’e bile vermiş. Cumhurbaşkanı, Twitter hesabı üzerinden, gözlüğün köşesindeki ekranda canlı videonun oynadığını söyledi.

Abdullah Gül’ün Apple’ın merkezine gerçekleştirdiği ziyarette kendisini karşılayan Tim Cook, Apple’ın çok yakında Türkiye ofisinin resmi açılışını yapacağını kaydetti. Aslında Apple’ın Türkiye ekibi 2010’da kurulmaya başlamıştı ve ekip yavaş yavaş büyümekte. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek resmi açılıştan sonra Türkiye ile ilgili hamlelerin artmasını bekliyoruz. Apple’ın fiziksel mağazalarının açılmaya başlaması ve App Store içeriklerinin dışında müzik, kitap, vb. iTunes mağaza içeriklerine Türkiye’den de erişilmesi, Tim Cook’un belirttiğine göre, Apple’ın Türkiye için planladığı stratejinin içinde yer alıyor. Bu arada Tim Cook FATİH projesine olan ilgisini de dile getirdi.

Abdullah Gül, Microsoft’u ziyareti sırasında da şirketin önümüzdeki sonbaharda çıkacak işletim sistemi Windows 8 ile ilgili bilgiler aldı, işletim sistemini deneme fırsatı buldu.

İlgili – Twitter (Google)
İlgili – Milliyet

[Görsel – Twitter (@cbabdullahgul)]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER