Teknoloji

Sennheiser Momentum Sport ve True Wireless 4 kablosuz kulaklıklarını tanıttı

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Sennheiser’ın egzersiz odaklı en yeni kulaklığı Momentum Sport, terli bir antrenmanın getirdiği stres ve gerginliklerle başa çıkabilecek kadar sağlam, kalp atış hızınızı ve vücut sıcaklığınızı takip edecek kadar da gelişmiş bir cihaz niteliğinde. Momentum Sport, CES 2024 kapsamında şirketin yeni amiral gemisi Momentum True Wireless 4 ve Accentum Plus kulak üstü kulaklıkla birlikte resmiyet kazandı.

Kalp atış hızını algılayan kulaklıklar, kablosuz kulaklıklar kadar uzun süredir piyasdaa. Ancak bu ürün kategorisi geniş ölçekli bir popülariteye ulaşmamış durumda. Sennheiser de daha önce çıkardığı Sport True Wireless gibi egzersiz kulaklıklarında bu tarz özelliklere yer vermemişti.

Sennheiser tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Momentum Sport yerleşik bir fotopletismografi (PPG) sensörü kullanarak kalp atış hızını takip edebiliyor ve Apple, Garmin, Strava, Peloton ve Polar’ın spor cihazları ve uygulamalarıyla senkronize edilebiliyor. Şirket kulaklıkların egzersiz sırasında Polar Vantage V3 akıllı saatine biyometrik verileri gerçek zamanlı olarak gönderebileceğinin altını çiziyor.

Sennheiser Momentum Sport
Momentum Sport

Momentum Sport’un diğer özellikleri, spor kulaklıklarından beklenebilecek türden. Toza ve tere karşı dayanıklılık sunan IP55 sertifikasına sahip olan kulaklık, çevreden haberdar olmayı mümkün kılan yarı açık bir tasarıma sahip. Ancak dış dünyayla bağlantısını kesmek isteyenler için uyarlanabilir gürültü engelleme özelliği mevcut. 6 saat olan pil ömrü, şarj kutusuyla birlikte 24 saate kadar çıkıyor.

Sağlamlığı arka plana atanlar içinse Sennheiser yeni amiral gemisi Momentum True Wireless 4 kulaklığını da tanıttı. Burada odak noktası olarak dayanıklılıktan ziyade ses kalitesi ön plana çıkıyor. Qualcomm’un AptX Lossless teknolojisi sayesinde uyumlu cihazlarda CD kalitesinde kayıpsız ses deneyimi yaşamak mümkün oluyor. 7,5 saat olan pil ömrü, şarj kutusuyla 30 saate kadar uzanıyor.

Sennheiser Accentum Plus
Accentum Plus

Portföyün bir diğer yeni üyesi ise kulak üstü Accentum Plus oldu. 50 saate kadar pil ömrü sunan kulaklık, AptX Adaptive desteği ve çoklu bağlantı özelliğiyle geliyor. USB-C girişi üzerinden 10 dakikalık bir şarj, 5 saat boyunca müzik dinlemeyi mümkün kılıyor. 3.5 mm jak ile Accentum Plus kablolu hâle de getirilebiliyor.

Sennheiser’in yeni kulaklıklarının fiyatı ne kadar?

Sennheiser’in yeni kablosuz kulaklıkları önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. Accentum Plus, 20 Şubat’ta 229.95 dolar fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak. Momentum True Wireless 4 ise 29 Şubat’ta 299.95 dolar karşılığında raflardaki yerini alacak. 9 Nisan’da satışa sunulacak Momentum Sport içinse 329.95 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER