Teknoloji

Sennheiser ve Magic Leap mekansal ses ürünleri geliştirecek

magic leap one

Sennheiser de artırılmış gerçeklik alanına dahil oluyor. Kulaklık ve ses ekipmanları şirketi, Magic Leap ile iş ortaklığını duyurdu. Bu ortaklık doğrultusunda artırılmış gerçeklik (AR) başlığının platformu için mekansal ses aksesuarları geliştirilecek.

Aslında şirket, Magic Leap’in kendi başlığıyla etkileşim kurabilecek aksesuar ve araçlar için geliştirdiği “Works with Magic Leap” sertifikasyon programına katılıyor.

Öte yandan Sennheiser, gelecek ay ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenecek olan, Magic Leap’in LEAP konferansında daha fazla haber ve detay paylaşacağını söyledi. Şu an için kullanıcılar sesi başlığın dahili hoparlörlerinden veya kulaklık jakına takılan kulaklıklar aracılığıyla duyabiliyor.

Yıllar süren gizliliğin ardından Magic Leap en sonunda Magic Leap One Creator Edition başlığını geçen ay çıkarmıştı. Bu başlık geliştiriciler için tasarlanmış bir AR başlığı. Başlığın kendisinin oldukça etkileyici görünmesine rağmen, mevcut uygulama sayısının oldukça kısıtlı olduğu belirtiliyor.

Yine de, Magic Leap‘in ürününün ve platformunun henüz emekleme aşamasında olduğunu, teknolojinin daha da gelişeceğini unutmamak gerekiyor. Özellikle geliştiricilerin elinde, geliştirme çalışmalarına yardımcı olacak güçlü bir cihaz olunca, yeni işler de daha hızlı biçimde çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER