Manşetler

Sennheiser Momentum True Wireless 3 iyileştirilmiş tasarım ve aktif gürültü engelleme ile geliyor

sennheiser momentum true wireless 3

Sennheiser Momentum True Wireless kulakiçi kulaklıkları, orijinal modelin 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana, ses kalitelerinden dolayı çok övgü aldı. 2020 yılında bu ürünün devamı niteliğinde bir ürün geldikten sonra Sennheiser, salı günü bu serinin üçüncü versiyonunu duyurdu. Yeni tasarımlı kulaklıklar 10 Mayıs’tan itibaren siyah, grafit ve beyaz renkleriyle, 249,95 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Momentum True Wireless 3 kulaklıklar, önceki nesillere kıyasla CX ve CX Plus True Wireless’a daha yakın görünüyor. Sennheiser kulaklık serisi için evrensel bir tasarım diline karar verdi ve bu seçim de burada yansıtılıyor. Momentum modelleri, şirketin daha ucuz tam kablosuz kulaklıklarına nazaran daha şık ve daha kaliteli bir izlenim bırakıyor.

Sennheiser USB-C şarj portunu öne taşımış olsa da, kumaş kaplı kasa şekil ve boyut olarak önceki versiyonlarınkine benziyor. Bu yeni kasa aynı zamanda, önceki modellerde bulunmayan bir özellik olan kablosuz şarjı da destekliyor.

Yenilenmiş tasarımın yanı sıra Sennheiser, en yeni kulak içi kulaklıklarının konfor, aktif gürültü önleme ve arama kalitesinde iyileştirmeler sunduğunu söylüyor. Ancak iki önemli alan olan ses kalitesi ve pil ömrü alanında dikkate değer ilerlemeler bulunmuyor. Momentum True Wireless 3, şirketin Almanya malı 7 milimetre sürücülerini kullanmaya devam ediyor. Sennheiser’ın mobil uygulaması ise bas, orta ve tizleri daha iyi kişiselleştirmek için bir dinleme testi yapmanıza izin veriyor. True Wireless 3; AAC, SBC ve aptX Uyarlanabilir Bluetooth kodlayıcılarını destekliyor. En sonuncusu, kulaklıkları aptX Adaptive uyumlu cihazlarla kullanırken algılanabilir gecikmeyi azaltacaktır ve aynı zamanda AAC’den daha yüksek bit hızlarına ulaşmasını sağlayacaktır.

sennheiser momentum true wireless 3

Sennheiser, Momentum True Wireless 3’ün değişen ortamınıza göre ne oranda gürültü engelleme  uygulanacağını otomatik olarak ayarlamasını sağlayan uyarlanabilir gürültü engellemeyi de sunuyor. Şirket, sisteminin gerçek zamanlı olarak bastırmak amacıyla sürekli olarak ortam gürültüsünü gözlemlediğini söylüyor, yine de kullanıcılar tercihlerine göre elle ayarlama seçeneğine sahipler.

Sennheiser, her bir kulaklık tekinin üç mikrofon içerdiğini söylüyor. Ve bunun hem sesli hem de görüntülü aramalar için gözle görülür iyileştirmelere ve kristal netliğinde kaliteye yol açtığını öne sürüyor. Pil ömrü tarafında yedi saatlik sürekli dinleme imkanı mevcut, şarj kutusu 21 saatlik ek süre veriyor. Momentum True Wireless 3, suya dayanıklılık için IPX4 sertifikasına sahiptir. Bu da onu egzersizler ve hafif yağmur için uygun hâle getiriyor.

sennheiser momentum true wireless 3

Görünümde yapılan ufak dokunuşların dışında Sennheiser, Momentum True Wireless 3 ile radikal bir değişiklik yapmıyor. Örneğin, Bluetooth çoklu nokta desteği hâlâ yok. Şirket, bu kulaklıkların, ses kalitesini her şeyin üstünde tutan kişilere hitap etmeye devam ettiğini dile getiriyor.

Sennheiser yakın zamanda, Beats Fit Pro ile rekabet edebilmek için 199,95 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip Sport True Wireless kulaklıkları da tanıttı. Sport kulaklıkların benzersiz tarafı, Sennheiser’ın hem açık hem de kapalı kulak uçlarını içermesi, sahiplerin aktiviteye yoğunlaşma ve çevrelerinin ne kadar farkında olmaları gerektiğine bağlı olarak ikisi arasında geçiş yapmalarına izin vermesidir. Açık uçlar nefes alma ve ayak sesleri gibi vücut gürültüsünün yoğunluğunu azaltırken kapalı uçlar size daha fazla izolasyon sağlayacaktır. Sport True Wireless, IP54 derecesi ile denkleme toz direnci de ekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER