Teknoloji

Sennheiser’dan kablosuz kulaklığa benzeyen işitme cihazı: Conversation Clear Plus

sennheiser conversation clear plus

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), belli bir gruptaki işitme cihazlarının doktor muayenesi, reçetesi ve montajı olmadan kullanımı için sonunda onay verdi. Bu onayın ardından Sennheiser Conversation Clear Plus adını taşıyan işitme cihazını CES 2023‘te tanıttı. Conversation Clear Plus tasarımı itibarıyla standart bir kablosuz kulaklık gibi görünüyor.

Conversation Clear Plus’ın odak noktasında etraftaki tüm sesleri iyi duymaktan ziyade konuşulanları iyi duymanın olduğu söylenebilir. Sennheiser’den yapılan açıklamada, Conversation Clear Plus ile kalabalık ortamlarda konuşulanların daha iyi anlaşılabileceği belirtildi.

Şirket bunun birkaç noktanın birleşimiyle mümkün hâle geldiğine dikkat çekiyor. Conversation Clear Plus’ın kalbinde Sonova isimli çip bulunuyor. İşitme cihazı pazarının önemli markalarından biri olan Sonova, 18 ay önce Sennheiser’in tüketici ses ürünleri birimini satın almıştı.

sennheiser conversation clear plus

Sennheiser Conversation Clear Plus ocak ayı bitmeden piyasaya çıkacak

Conversation Clear Plus yukarıda da belirttiğimiz gibi standart kablosuz kulaklıklara benziyor. Bu benzerlik nedeniyle özellikler tarafında da pek çok ortak yön mevcut. Bunlar arasında aktif gürültü engelleme de bulunuyor.

Ön siparişe açılan Sennheiser Conversation Clear Plus ABD’de 20 Ocak itibarıyla satışa sunulacak. İşitme cihazının ABD’deki fiyat etiketinde 850 dolar yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER