Eğlence

Sennheiser’ın Ambeo uzamsal ses teknolojisini çeşitli Netflix içeriklerinde deneyimleyin

netflix ambeo sennheiser

Sennheiser, surround ses sistemi gerektirmeyen bir uzamsal ses yaklaşımı geliştirdi. Şirket, Ambeo 2-Channel Spatial Audio adını verdiği teknolojinin standart stereo hoparlörlerde çalışacağını söylüyor. Şirket, Ambeo’nun standart TV setleri, stereo sistemler, ister kulaklıklar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar olsun, bugün stereonun sunulduğu her yerde gelişmiş bir ses deneyimi sunacağını söylüyor.

Sennheiser’ın birkaç iş ortağı, Ambeo’ya ince ayar yapmak için şirketle birlikte çalıştı. Bunlardan biri, teknolojiyi kullanan ilk akış hizmeti olan Netflix’tir. Ambeo’yu kullanan ilk içerik ise Stranger Things‘in dördüncü sezonu oldu. Diğer Netflix yapımları arasında Red Notice, The Witcher ve yakında yayınlanacak olan canlı aksiyon Resident Evil serisi yer alıyor.

Cihazınızın ses çıkışı stereo sese ayarlı olduğu sürece, Ambeo’yu denemek için herhangi bir ayar yapmanız gerekmeyecektir. Netflix belirli içeriklerde, iki kanallı kurulumlar için bunu varsayılan ayar yapıyor. Bunları Netflix’te “spatial audio” araması yaparak bulabilirsiniz.

Ambeo, tam sürükleyici ses karışımını iki kanala dönüştürüyor. Mevcut endüstri standardı dosya türlerini kullanıyor ve ayrı bir karışıma ihtiyaç duymuyor. Sennheiser, oluşturucunun uzamsallaştırma üzerinde ayrıntılı kontrol sunduğunu söylüyor.

Ambeo ekibinden Dr Renato Pellegrini, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sennheiser’ı diğer çözümlerden ayıran şey, Ambeo görüntüsünün orijinal karışıma, ton dengesine ve diyalog bütünlüğüne saygı duymasıdır, bu da yeniden kayıt mikserinin tam olarak aradığı şeydir.” dedi. “İşleme, Sennheiser’ın ‘şeffaf’ ve orijinal sesi engellemeyen araçlar sunma konusundaki itibarıyla uyumludur. Özetle: Sennheiser 2-Channel Spatial Audio, mikserin amacını zorlamak değil, çevirmek istiyor.”

Eğer Ambeo söz verildiği gibi çalışırsa, Dolby Atmos ve diğer mekansal ses teknolojilerinden yararlanmak için yeterli donanıma sahip olmayan kişiler için bu, sağlam bir çözüm olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER