Teknoloji

Ambeo Soundbar Plus: Sennheiser’dan kompakt tasarımıyla dikkat çeken yeni soundbar

sennheiser ambeo soundbar plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus adını verdiği yeni soundbar’ını Berlin’de düzenlenen IFA 2022’de gözler önüne çıkardı. Ambeo Soundbar Plus, 2019’da tanıtılan ve oldukça iyi yorumlar alan Ambeo Soundbar için “daha kompakt” bir alternatif niteliği taşıyor.

Orijinal modelin adı Ambeo Soundbar Max olarak değiştirilirken, Sennheiser’ın soundbar portföyündeki büyük seçenek olarak öne çıkıyor. Plus model ise “dünyanın ilk 7.1.4 bağımsız soundbar’ı” olma özelliğini taşıyor.

Sennheiser’den verilen bilgiye göre, Ambeo Soundbar Plus kendi kendini kalibre ediyor ve bulunduğu odanın akustik özelliklerini belirliyor. Ardından dinleyici için yedi sanal hoparlörü odaya yerleştiriyor. Bunlara ek olarak, kafa üstüne dört hoparlör daha ekleniyor.

Sennheiser böylelikle kullanıcıların “evlerinde derin, vurucu ve uzamsal bir sinema deneyimi” yaşayacağı ve bunun için ekstra kabloya veya hoparlöre ihtiyaç duymayacağını belirtiyor.

Ambeo Soundbar Plus; Dolby Atmos, DTS:X, 360 Reality Audio ve MPEG-H Audio standartlarını destekliyor. Buna ek olarak; tıpkı Ambeo Soundbar Max’te olduğu gibi Apple AirPlay 2, Spotify Connect ve Tidal Connect de destek listesinde yer alıyor. Yerleşik Chromecast barındıran soundbar’da Google Asistan ve Amazon Alexa da kullanıcıları bekliyor.

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus, yurt dışında ön siparişe açılmış durumda. 22 Eylül itibarıyla kullanıcılarla buluşacak soundbar için ABD’de 1500 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER