Teknoloji

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini: Küçük boyut, büyük ses

sennheiser ambeo soundbar mini

Sennheiser, IFA 2023 kapsamında Ambeo Soundbar serisine yeni bir üye ekledi: Ambeo Soundbar Mini. Bu model, şirketin üçüncü ve en uygun fiyatlı soundbarı olarak dikkat çekiyor. Fiyatı 799 dolar (€799 / £699) olan bu ürün, Sennheiser’ın daha önceki modelleri olan 2,499.95 dolarlık Ambeo Soundbar Max ve 1,499.95 dolarlık Ambeo Soundbar Plus’a kıyasla neredeyse giriş seviyesi sayılabilir.

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini özellikleri

Ambeo Soundbar Mini, birçok temel özelliği koruyor. Dolby Atmos, DTS:X, 360 Reality Audio ve MPEG-H gibi 3D surround ses formatlarını destekliyor. Ayrıca, dört Sennheiser Ambeo Sub ile eşleştirilebiliyor. Bluetooth, Spotify Connect, Chromecast ve AirPlay 2 gibi bir dizi akış seçeneği de mevcut. Ancak, fiyatı daha uygun olduğu için bazı özellikler geri çekilmiş durumda. Örneğin, Mini’nin boyutları 70 x 10 x 6.5 cm, yani Soundbar Plus’ın yarısından daha küçük. Bu, sürücüler için daha az alan anlamına geliyor. Mini sadece altı sürücüye sahip: dört tam aralıklı ve iki woofer.

Bu modelde, sesin tavanınızdan yansıtacak yukarıya bakan tam aralıklı sürücüler yok. Bunun yerine, yükseklik kanalları için yalnızca sanallaştırma teknolojisine güveniyor. Sennheiser, Ambeo Soundbar Mini’nin 7.1.4 kanal sesi sanallaştırabileceğini iddia ediyor. Bu, yakında yapacağımız incelemede kesinlikle test edilecek bir özellik.

  • sennheiser ambeo soundbar mini

Fiziksel bağlantı konusunda da bazı eksiklikler var. Ambeo Soundbar Mini, sadece tek bir HDMI eARC portu sunuyor. Optik veya aux girişleri ya da HDMI geçişi yok. Bu, soundbar’ın televizyonunuzda bir HDMI portunu kaplayacağı ve yerine ekstra port sunmayacağı anlamına geliyor.

Son olarak, Ambeo Soundbar Mini, Tidal Connect desteği ve Alexa entegrasyonu gibi geniş bir kablosuz ses akışı seçeneği sunuyor. Aynı mikrofonlar, soundbar’ın yerleştirildiği odayı kalibre etmek için de kullanılıyor. Ürün, 1 Eylül’de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER